Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Vellykket spansk sæsonstart for Sebastian Øgaard

Formel 4 
04/05/21 

På trods af udfordringer i kvalifikationen sikrede Ejstrupholm-køreren sig årets første pokal, da han i weekenden deltog i sin første løbsweekend i det spanske Formel 4-mesterskab på Spa-Francorchamps-banen i Belgien.
 

Weekenden startede dog med tekniske vanskeligheder, da Sebastian Øgaards under de frie træninger oplevede bremseproblemer på F4-raceren. De blev løst inden de to kvalifikationsrunder, hvor startplaceringerne til de første af weekendens tre løb skulle afgøres. Men udfordringerne var endnu ikke forbi.


(Foto: Campos Racing)

"Selvom Spa-banen er lang, så var det svært for mig at få en fri omgang uden konkurrenter foran mig, så jeg fik ikke sat en omgangstid der var helt så god som håbet", fortæller Sebastian Øgaard, der faktisk fik sat en enkelt god omgangstid i den anden kvalifikation - men den blev taget fra ham på falsk grundlag:

"Jeg satte tredjehurtigste omgangstid, men løbsofficials dømte den ugyldig med begrundelsen at jeg havde kørt udenfor banen - det var bare ikke mig, men en anden bil, som havde været udenfor banen", fortæller Sebastian Øgaard, hvis spanske teamchef gjorde hvad han kunne for at få omstødt straffen. Til sidst måtte danskeren erkende nederlag og acceptere sin startplacering længere nede i feltet.

Til gengæld lykkedes det den hurtige midtjyde at påvirke de tre løb i positiv retning. I det første løb kørte han sig fra 14. pladsen til en pænere niendeplads, og det andet løb byttede han 11. pladsen for en syvendeplads. Men den store succes kom i weekendens sidste løb, hvor han fra 11. pladsen kørte sig helt frem til tredjepladsen - vel at mærke på blot tre omgange.


(Foto: Campos Racing)

"Det var lidt vildt! Banen er stor og har masser af overhalingsmuligheder, men alle tre løb var meget præget af safety car-perioder, hvor vi jo ikke må overhale hinanden, så det gjaldt om at tage enhver chance når den opstod. Det gjorde jeg især i det sidste løb, hvor vi på 18 minutters løb kun havde tre reelle omgange uden gule flag og safety car-perioder", siger Sebastian, som også er grundlæggende tilfreds med sin første weekend i det spanske mesterskab.

"Jo, jeg er egentlig okay tilfreds, selvom jeg havde forventet en lidt bedre placering i mesterskabet. Med den svære kvalifikation som udgangspunkt synes jeg at det er gået rigtig godt, og vi har vist at både bilen, teamet og jeg selv er opgaven voksne", siger Sebastian, som kører for det erfarne og velansete Campos Racing:

"Mit fokus var i løbene på at få flest mulige point med hjem, når nu det blev nærved umuligt at hente en sejr. Nu kigger vi fremad mod næste løb på Circuito de Navarra om en lille måned; der håber jeg at det bliver muligt at kæmpe med om pokalerne fra start."


(Foto: Campos Racing)

Inden da skal der også lige være tid til at passe HHX-studiet og køretimerne, for ikke at nævne den fysiske træning og de mange timer i simulatoren. Der er mange jern i ilden, når man er 17 år og knokler for at få sig en karriere i motorsport. Heldigvis er Sebastian Team Danmark-atlet og kan studere på andre vilkår, så han både kan få en uddannelse og passe sin sport.

Sebastian Øgaard Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  • Spa-Francorchamps
  •