Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
03/05/21 

Sejre, sejre, sejre! Læs om dansker-sejrene fra weekenden her!
 

Siden sidst

Sejre i Belgien, Østrig og Tyskland!

VM-sejr til Nicklas!
Første afdeling af World Endurance Championship (WEC) blev en ny triumf for den regerende mester i GTE AM, Nicklas Nielsen. Sammen med medkørerne Perrodo/Rovera i Ferrari #83 vandt Nicklas klassen suverænt på Spa-Francorchamp, efter holdet have ført næsten fra start til mål i sekstimersløbet.
I LMP2 kom danske High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen og Jan Magnussen i mål på niendepladsen.
Læs mere om Nicklas Nielsens sejr her.
Læs mere om serien på www.fiawec.com

Dansk rookie-sensation på Spa
Danske Georg Kelstrup leverede en vaskeægte sensation da han lørdag som rookie vandt det tredje af rundens løb i premieren på det åbne spanske F4-mesterskab på Spa-Francorchamp. Sejren kom i hus efter han på løbets sidste omgang avancerede fra P3 til P1 over stregen. Den danske dag blev ikke ringere af at Sebastian Øgaard kom i mål på tredjepladsen. Begge danskere scorede også points i de øvrige løb, og det samme gjorde løbets anden danske debutant Noah Degnbol, der scorede en femteplads i løb to, og P8 i løb tre.
Alt i alt en fremragende indsats af de tre unge danskere, der lover godt for de kommende løb.
Se mere om løbene og serien på f4spain.org

På samme bane havde også Bastian Buus sæsonpremiere. Det skete i første runde af mærkeklassen Porsche Carrera Cup Deutschland, og Bastian krydsede stregen som P8 i begge rundens løb. Læs mere og se løbene her.

Fuldt hus til Michelle!
Michelle Gatting havde en perfekt weekend, da hun til weekendens runde af Ferrari Challenge Trofeo Pirelli vandt begge løb, og i tilgift havde pole position samt hurtigste omgange i begge. Som konsekvens heraf fører Michelle nu serien klart med 64 points. Løbet blev kørt på Red Bull Ring.
Læs mere på facebook.com/msgatting

Gode points i det Grønne Helvede
Tredje afdeling af løbsserien NLS (tidligere VLN) blev kørt lørdag på Nürburgring Nordschleife, også kendt som det ”Grønne Helvede”. Michael Christensen sluttede på fjerdepladsen i generalklassementet med medkører Lars Kern i Porsche, mens Nicolaj Møller Madsen tog en klassesejr i kategorien SP10, ligeledes i Porsche. Endelig vandt Kaj Schubert og Lucas Daugaard klassen V5.

RallyX Nordic på Nysumbanen
Ulrik Linnemann hentede en syvende- og en fjerdeplads i weekendens afdeling af RallyX Nordic på Nysumbanen ved Hobro. Dermed indtager Ulrik en samlet femteplads, mens Morten Schnak, Dennis Rømerog Magnus Dall ligeledes scorede points i Nysum.
I Nordic Crosskart blev Niclas Lucas Jensen bedste dansker med bl.a. en andenplads i lørdagens runde.
Løbene kan ses på TV 2 Nord her.


Nicklas Nielsen i Ferrari #83
(Foto: Ferrari Media)

 

Det sker

Sæsonstart til Frederik og Oliver
Den kommende weekend byder på den længe ventede sæsonstart på FIA Formula 3 Championship, der afvikles i rammeprogrammet til det spanske Formel 1 Grand Prix i Barcelona.
Frederik Vesti stiller til start for sit nye team ART Grand Prix. Det er sydjydens andet år i serien, og han må som officiel Mercedes Junior-kører affinde sig med en favoritrolle i mesterskabet. Løbets anden dansker Oliver Rasmussen er derimod debutant, og kører for det tyske HWA team.
I lighed med Formel 2 er løbsformatet ændret i år, med træning og kvalifikation fredag, to sprintløb lørdag og hovedløbet søndag. Løbene er dog kortere og der er ikke pitstop som i Formel 2. Tidsplanen på Circuit de Barcelona-Catalunya:

Fredag:
10:05-10-50 Træning
13.35-14:05 Kvalifikation
Lørdag:
10:35-11:15 Sprint 1
16:45-17:25 Sprint 2
Søndag:
12:05-12:45 Mainrace

Løbene kan følges på TV3, se hvornår på viasat.dk.

GT-sprint i Frankrig
Første afdeling af GT World Challenge Sprint køres den kommende weekend på den tidliger Grand Prix-bane Magny Cours, Frankrig. To danskere er til start: Nicolai Kjærgaard (medkører Kujala, Aston Martin) og Benjamin Goethe (medkører van der Linde, Audi).
Se mere på gt-world-challenge-europe.com

DKM med mange danskere
Det åbne tyske karting-mesterskab DKM (Deutsche Kart Meisterschaft), har sæsonstart i weekenden, på banen i Kerpen. Traditionen tro er der stor dansk deltagelse. I seniorklassen OK stiller Elias Olsen, Julie Friis, Mathias Bjerre Jakobsen, Magnus Terkildsen, Silas Gibson og Marius Kristiansen til start. I OK Junior er Jonathan Weywadt, Julius Dinesen, Freja Normann og Victor Nielsen tilmeldt, mens Gustav Krogh er eneste dansker i gearklassen DSKC.
Følg med live på kart-dm.de


Læs mere om:
  • Dansk jubel på Spa-Francorchamps: Nicklas Nielsen sikrede WEC-sejr med Ferrari
  • Jan Magnussen og High Class Racing sluttede på niendepladsen i WEC-premiere
  • Michael Christensen ikke tilfreds efter fjerdeplads i Tyskland
  • Stærk sæsonstart for Bastian Buus i Porsche Carrera Cup Deutschland
  •