Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Stærk sæsonstart for Bastian Buus i Porsche Carrera Cup Deutschland

Porsche
Carrera Cup
Germany 

02/05/21 

Bastian Buus sikrede to stærke ottendepladser i sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afviklet på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, fredag og lørdag.
 

Det blev en stærk 2021-debut for den danske Porsche-kører Bastian Buus, som sikrede sig to ottendepladser i premieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, der blev afviklet fredag og lørdag på belgiske Spa-Francorchamps. Den 17-årige racerkører fra Kolding, som sidste år vandt det europæiske GT4-mesterskab, var endda hurtigste rookie i det ene af sæsonåbnerens to løb, som havde deltagelse af hele 29 biler.

– Jeg er meget tilfreds med resultaterne, selv om vi faktisk havde forventet endnu bedre placeringer efter vores testprogram tidligere på foråret. Vi havde imidlertid udfordringer med at finde det helt rigtige setup på Spa-Franchorchamps, især under kvalifikationen, hvor jeg var lidt ærgerlig over at slutte midt i feltet. Heldigvis lykkedes det mig at finde rytmen under løbene og avancere til to ottendepladser, hvor den ene sikrede mig den bedste placering blandt årets debutanter, lyder det fra Bastian Buus.

Det var imidlertid en streg i regningen, at Bastian Buus efter det ene af weekendens to løb måtte afgive sin placering, da hans Porsche 911 GT3 Cup-racer blev fundet ét kilo for let ved kontrolvejningen. Således måtte danskeren skuffet vinke farvel til en god del af de point, som ellers skulle have været med til at nå målet om at slutte sæsonen som bedste rookie.

– Det var møgærgerligt. Men mere er der egentlig ikke at sige om det. Vi arbejder som ét fælles team, og der vil ske fejl undervejs. Vi taber sammen, og vi vinder sammen. Og det kunne lige så godt have været mig, som begik en fejl ude på banen. Det er selvfølgelig træls at tænke på, at jeg kunne have haft en føring i rookie-mesterskabet og være på syvendepladsen i det samlede mesterskab. Men der er ikke andet for end at kigge fremad og kæmpe ekstra hårdt næste gang.

Næste opgave for Bastian Buus og Allied-Racing-teamet bliver anden afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afviklet den 14.-16. maj på tyske Oschersleben.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Spa-Francorchamps
  • 01/05/21 - Spa-Francorchamps - Porsche Carrera Cup Germany
  •