Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Jan Magnussen og High Class Racing sluttede på niendepladsen i WEC-premiere

FIA WEC 
02/05/21 

World Endurance ChampionshipUdfordrende weekend for Jan Magnussen og resten af High Class Racing, som lørdag aften sluttede på en niendeplads i LMP2-klassen i første afdeling af FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps.
 


(Foto: Christian Vermeulen)

Jan Magnussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen blev udfordret på farten i årets første afdeling af verdensmesterskabet i sportsvogne, FIA World Endurance Championship, som blev afgjort på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, lørdag aften. Den danske trio fra High Class Racing startede på en 13. plads i LMP2-klassen og sluttede fire positioner højere.


(Foto: Christian Vermeulen)

Anders Fjordbach lagde ud med at køre sig helt frem til en ottendeplads under starten, men trods en god strategi og effektive pitstop under det seks timer lange løb, lykkedes det ikke for danskerne at holde sig blandt de hurtigste i LMP2-feltet. Det var Jan Magnussens debut for teamet, og den firedobbelte Le Mans-vinder fandt sig hurtigt til rette i den dannebrogsfarvede Oreca-racer, som imidlertid blev udfordret af konkurrenterne på den mere end syv kilometer lange kuperede racerbane.


(Foto: Christian Vermeulen)

– Det var naturligvis ikke det resultat, vi havde håbet på, men vi tager alligevel nogle gode ting med os fra Spa-Francorchamps. Det har været en meget lærerig uge med et intensivt testprogram, inden vi for alvor begyndte forberedelserne til første afdeling af verdensmesterskabet. Vi vidste fra begyndelsen, at vi manglede fart på langsiderne, men som løbet udviklede sig, lykkedes vi med at finde mere og mere performance i bilen, blandt andet ved at arbejde med dæktrykket, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Christian Vermeulen)

– Hele teamet gjorde et fantastisk arbejde, og Anders (Fjordbach, red.) leverede en suveræn start, hvor vi hentede en del positioner. Desværre fik vi en drive-through-straf under løbet, hvilket kostede os mindst én placering til slut. Men vi sluttede bedre end vi startede, holdt os udenfor problemer og kørte generelt et fejlfrit løb. Jeg er overordnet set ret godt tilfreds med, hvordan vi har fået skudt sæsonen igang.


(Foto: Christian Vermeulen)

Næste afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles den 11.-13. juni på Formel 1-banen Portimao ved den portugisiske Algarve-kyst.

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • Jan Magnussen
  • High Class Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 01/05/21 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •