Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
27/04/21 

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: 
- Sejr i St. Pete
- Tests i Barcelona
- Stor danskernyhed til Le Mans
 

Siden sidst

Stor dansk weekend i Florida med sejr og podieplads til Christian Rasmussen. Og så starter WEC næste weekend!

Dansk triumf i Florida

Sidste år kunne det ikke lade sig gøre at afvikle det efterhånden traditionsrige byløb i St. Petersburg, Florida, men den forgangne weekend lykkedes det. Og det til stor fornøjelse for Christian Rasmussen, der hentede sin første sejr siden oprykning til klassen Indy Pro. Sejren kom i søndagens afdeling efter overlegen kørsel (en sejrsmargen på ni sekunder er ikke hverdagskost i denne klasse), mens første løb lørdag resulterede i en andenplads. Det er også situationen i den samlede stilling efter de to første runder af mesterskabet.

Læs mere og se løbene her på motorsportdanmark.dk

Læs også www.indypro2000.com

Test i Barcelona

De danske deltagere i FIA-mesterskaberne Formel 3 og Formel 2 deltog i ugens testkørsler på banen ved Barcelona. Christian Lundgaard, Frederik Vesti og Oliver Rasmussen fik værdifulde omgange under bæltet inden sæsonen for alvor starter i maj.

Se mere på www.fiaformula2.com og www.fiaformula3.com

Stor dansk nyhed til Le Mans

På et storstilet pressemøde fredag d. 23. april offentliggjorde Team SASHI High Class Racing at man deltager på Le Mans med Anders Fjordbach og ingen andre end far-og-søn Jan og Kevin Magnussen. Det var en nyhed der trak overskrifter; ikke kun i Danmark, men i hele motorsportsverdenen.
Le Mans er rykket til weekenden 21-22. august grundet corona.

Læs mere og se vores fotos her

Det sker

WEC med dansk deltagelse

Så sker det omsider. Det officielle VM i langdistanceløb, FIA World Endurance Championship (WEC) holder åbningsfest den kommende lørdag. Og hvad kunne være mere passende end at afholde denne på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien, hvor der har været kørt enduranceløb siden 1920’erne. Og igen er der dansk deltagelse af høj kaliber, selv om vore verdensmestre fra 2016, 2019 og 2020 (Michael Christensen, Nicki Thiim og Marco Sørensen) desværre ikke er til start, af forskellige årsager.

Men fire andre danskere er klar. I LMP2 stiller det danske team High Class Racing med ren dansk kørebesætning i form af Anders Fjordbach, Dennis Andersen og Jan Magnussen. For sidstnævnte bliver det tilmed debut i klassen.

I GTE Am er den forsvarende mester Nicklas Nielsen ligeledes klar for Ferrari.
Forinden løbet der foregår over seks timer lørdag d. 1. maj, afvikles den såkaldte Prolog på samme bane mandag og tirsdag denne uge. Løbet kan følges på TV2Sport og Eurosport.
Mere info på www.fiawec.com

Unge danskere i debut

Tre danskere skal i aktion når første afdeling af det spanske F4-mesterskab skydes i gang. Det sker dog ikke i Spanien, men derimod på den krævende Spa-Francorchamps i Belgien, i rammeprogrammet til WEC. To af dem er rookies der dermed får den hårdest tænkelige debut i formelbil. Det drejer sig om Noah Degnbol og Georg Kelstrup, der begge er rykket op fra karting.

Den tredje dansker er mere rutineret, idet Sebastian Øgaard har en sæson i bagagen fra 2020.
Se mere på seriens hjemmeside her

På samme bane får også Bastian Buus sæsonstart, når Koldingenseren efter sin flotte sæson i European GT4 indleder et nyt kapitel i karrieren. Det sker når han stiller til start i åbningsløbet i det prestigefyldte mærkemesterskab Porsche Carrera Cup Deutschland. Det er dog ikke første gang den unge dansker prøver kræfter med de mange hk i Porsches Cup-bil, idet han kørte et enkelt løb i 2020.
Læs mere hos Porsche her

Verdensmester på besøg

Nysum-banen ved Hobro har den kommende weekend æren at kickstarte RallyX Nordic-sæsonen den kommende weekend. Og det sker med maner, idet et kvalitetsfelt i topklassen Supercar anføres af den tredobbelte verdensmester i rallycross Johan Kristoffersen. Blandt de 13 deltagere i klassen er fire danskere anført af Ulrik Linnemann, ledsaget af Magnus Dall, Morten Schnak og Dennis Rømer.
Også i de to CrossCar/Crosskart klasser er der god dansk repræsentation. Løbet er en såkaldt ”double-header” hvilket betyder der køres to tællende afdelinger; en lørdag og en søndag.

Desværre betyder corona-restriktioner, at der stadig ikke er åbent for tilskuere, men løbene kan følges på http://tv.rallyx.se, med start kl. 11:20 lørdag og kl. 10:00 søndag. Løbet arrangeres af Motorsport Nordjylland.

Se mere på RallyX Nordics hjemmeside her

Podcast med Michael Christensen

Alt tegnede lyst for Michael Christensen, der som kartingkører tog sejre og podier internationalt og herhjemme – herunder EM-titlen i 2005 og VM-sølv i 2006.

En managerkontrakt med Harald Huysman og Jan Ove Nystuen, der bl.a. havde ført Jenson Button og Kimi Räikkönen frem, og titel som BMW-junior fulgte, og alt tegnede lyst for køreren fra Karlslunde, der havde sigtet rettet mod Formel 1.

Men sådan skulle det som bekendt ikke gå for den sympatiske danske verdensmester.

Hør historierne fra tidligt i karrieren til de allernyeste, da Porsche fyrede danskeren og senere hyrede ham igen i podcasten Det ternede flag.

Læs mere og lyt med her