Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Pro 2000

Christian Rasmussen: Målet er to sejre i weekenden

Indy Pro 2000 
24/04/21 

Den danske racerkører Christian Rasmussen jagter sæsonens første sejr, når han i weekenden kører 3. og 4. afdeling af den amerikanske Formel-serie Indy Pro 2000. Og selvtilliden er i orden, inden det går løs på gadebanen i St. Petersburg i Florida.
 

Efter en blandet åbningsweekend i Indy Pro 2000 er Christian Rasmussen ekstremt opsat på at gøre en god figur, når sæsonens 3. og 4. løb køres i denne weekend.

Her gælder det gadeløbet i St. Petersburg i Florida, hvor der skal køres ræs både lørdag og søndag.

- St. Petersburg er altid en speciel weekend, da det er et gadeløb. Det vil sige, at de spærrer en del af byen af med store betonmure, og så kører vi race, hvor der til hverdag kører normal trafik. Hvis man laver den mindste fejl, er der kontant afregning. De sidste par år har jeg altid været hurtig i St. Petersburg, og at dømme ud fra vores første weekend på Barber Motorsports Park, har vi en god mulighed for at køre med om topplaceringerne, siger Christian Rasmussen.

I første løbsweekend blev det til en 13.- og en andenplads, og netop derfor har Christian Rasmussen fuld fokus på køre to topplaceringer hjem i denne weekend.

- Forventningerne er som altid høje, og målet er at komme hjem med to sejre og maksimumpoint. At dømme ud fra første løbsweekend, er vi også hurtige nok til at gøre det, siger Christian Rasmussen og tilføjer:

- Det var vigtigt at vi fik vist alle, at jeg også i Indy Pro 2000 kan køre med om sejren, og har en chance for at kæmpe med dem, der også kørte i serien sidste år selvom jeg er rookie.

Til trods for at det ikke blev til sejr i de to første løb, så viste Christian Rasmussen undervejs, hvorfor drømmen om at blive den første dansker i IndyCar, på ingen måde er urealistisk.

I begge løb satte han hurtigste omgangstid af alle og i løb nummer to var det kun en kørefejl og en tidsstraf som gjorde, at 20-årige Christian Rasmussen endte på andenpladsen i stedet for førstepladsen.

- I sidste weekend havde jeg desværre en punktering i løb 1 som gjorde, at jeg måtte i pit og skifte hjul, men på trods af det, var jeg klart hurtigste mand og havde hurtigste omgangstid af alle. Det samme var jeg i løb 2, hvor jeg førte hele løbet, og også kørte over målstregen som nummer et. Desværre blev det kun til en andenplads, da jeg fik en tidsstraf på fem sekunder efter løbet, forklarer Christian Rasmussen.

Lørdag den 24. april starter løbet kl. 17.50 dansk tid og søndagens løb starter kl. 14 dansk tid. Du kan se alle løbene fra Indy Pro 2000 her: www.indypro2000.com/results/live-timing

Geelmuyden Kiese


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •