Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Esports Carrera Cup: Mikkel Gade er Danmarks hurtigste esportkører

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

21/04/21 

Mikkel Gade sikrede mesterskabet og den store præmiecheck i et brag af en finale i Porsche Esports Carrera Cup, som fandt sted i Østre Gasværk på Østerbro i København.
 

Efter 10 actionfyldte afdelinger blev der lørdag aften endelig fundet en vinder i det officielle danmarksmesterskab i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup Denmark. Og det blev til en overraskende triumf til Mikkel Gade fra BS+ Competition, som endte med at blive aftenens helt store vinder med sejre i begge løb – og en ny titel som dansk mester.


(Foto: Porsche Danmark)

Finalen blev afviklet i ekstraordinære rammer i Østre Gasværk på Østerbro i København, hvor TV 2 SPORT havde indrettet et livestudie, mens de 10 bedst placerede kørere i mesterskabsstillingen havde opstillet deres simulatorer og således kørte sæsonens sidste afdeling side om side i en direkte transmission. Setuppet kastede ekstra glans over det succesfulde mesterskab, der i aftenens anledning havde kendte motorsportsprofiler i studiet – som den firedobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen og den regerende mester i EuroNASCAR, Lasse Sørensen.


(Foto: Porsche Danmark)

Selve løbet blev en dramatisk affære og udviklede sig anderledes, end flertallet af fans havde tippet. Mesterskabsfavoritterne og Williams Esport-teamkammeraterne, Lasse Bak og Martin Christensen, blev udfordret af den tredje bedst placerede i stillingen, Mikkel Gade, som startede P2 i aftenens første løb, og som 10 minutter inde i ræset gik til angreb på Bak og overtog føringen. Herefter fulgte flere omgange med tætte kampe – til stor begejstring for kommentatorerne Ulrik Jönsson, Jens Winther Junior og Lasse Sørensen – før Gade kunne køre i mål som vinder med Bak på en andenplads og Christensen som treer.

I andet løb startede de 10 bedst placerede kørere vanen tro i omvendt rækkefølge, hvilket placerede Mikkel Gade på en 10. plads. Da lamperne slukkede, kom Gade ikke optimalt fra start, mens både Bak og Christensen hurtigere fik kæmpet sig op gennem feltet. Få minutter inde i løbet fik Bak og Christensen imidlertid kontakt, hvilket gav en snurretur til Christensen, som mistede dyrebare positioner, mens Bak senere modtog en strafbane for hændelsen. Med sine to rivaler sendt ud af kampen gav det fri luft til Mikkel Gade, som dog måtte kæmpe en del med Bastian Buus fra Porsche Danmark Esport Team Green, før han med 12 minutter tilbage af løbet atter kunne indtage føringen og passere målflaget som første kører – og som vinder af mesterskabet.

“Det var et vildt fedt og utroligt hårdt ræs. Jeg tror aldrig, at jeg har været så koncentreret før. Jeg kunne godt have ladet Bastian Buus køre uden at det havde ændret på mesterskabet, og det var måske lidt modigt at satse. Men muligheden for at vinde begge finaleløb var bare for fristende, og skulle det gå galt, havde jeg stadig mulighed for at komme tilbage i kampen uden at risikere mesterskabet. Det er en fantastisk følelse at vinde titlen, især efter en sæson, hvor kampen har været så tæt, og hvor dominansen hele tiden har skiftet. Jeg synes, at vi har haft nogle rigtig fede kampe og dueller undervejs i hele sæsonen,” sagde Mikkel Gade til TV 2s reporter, Jacob Hammerholt, efter præmieoverrækkelsen.


(Foto: Porsche Danmark)

Mens Mikkel Gade kunne modtage en præmiecheck på 50.000 kroner sponsoreret af Porsche Danmark, var der 30.000 kroner til andenpladsen, Lasse Bak, og 20.000 kroner til mesterskabets tredjeplads, Martin Christensen. Derudover modtog alle top-10-placerede desuden gamingudstyr fra BenQ, Heusinkveld, Sim Lab og Shark Gaming.

“Motorsport er jo en rigtig stor del af Porsches DNA, så for os var det helt naturligt sammen med vores partner, ESR, at gå ind i den her verden og drive den digitale del af motorsporten frem og ikke mindst bakke om de talenter, som vi ser indenfor sporten i Danmark. Det er ingen tvivl om, at vi står ved foden af bjerget, for den digitale motorsport er kun i sin spæde vår, og det bliver utroligt spændende at se, hvad den kan udvikle sig til. Når man kigger på, hvor digital motorsport er ude i verden og sammenligner med det, vi har skabt med Porsche Esports Carrera Cup og finaleeventet her i aften, så er der ingen tvivl om, at vi er med helt fremme,” lød det fra Brand Manager hos Porsche Danmark, Christine Jelved.


(Foto: Porsche Danmark)

Samlet stilling – Porsche Esports Carrera Cup Denmark 2021
Mikkel Gade, BS+ Competition, 2.086 point
Lasse Bak, Williams Esport, 2.064 point
Martin Christensen, Williams Esport, 2.039 point
Marcus Jensen, Team Redline, 1.807 point
Bastian Buus, Porsche Danmark Esport Green, 1.785 point
Anton Güllich, HM Engineering, 1.676 point
Frederik Kjeldgaard Jørgensen, Porsche Danmark Esport Red, 1.665 point
Andreas Jochimsen, Triple A Esport, 1.644 point
Mathias Dall, VG Racing eSport J.D., 1.335 point
Casper Lund, AXA SimSport, 1.326 point

Porsche Danmark


Læs mere om:
  • Hockenheim
  • 17/04/21 - Hockenheim - Porsche Esports Carrera Cup Denmark - DM
  • Grønt flag for nyt dansk digitalt motorsportsmesterskab
  •