Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
12/04/21 

Fornem start for Michelle, GT-aftaler til Valdemar og Nicolai - og meget mere!
 

Det sker

Sæsonstart for Christian Rasmussen
Den kommende weekend markerer sæsonstart på den amerikanske Indycar-serie, hvor danske Christian Rasmussen er til start i klasse Indy Pro 2000. Det sker i en fortsættelse af sidste års succesfulde samarbejde med Jay Howard Driver Development, og Christian får æren af at køre seriens officielle mesterskabsbil som anerkendelse af hans mesterskab i USF2000 i 2020, med 9 sejre i 17 løb. Løbet køres på Barber Motorsports Park i Alabama, hvor også den seneste officielle test blev afviklet forrige uge.
Se baggrundsinfo, tidsplan, livetiming m.m. på seriens hjemmeside her.
Læs optakt til sæsonen på youngdriversmonthly.com her.
Følg Christian på hans Facebookside her.

Danskere i ELMS
Også den europæiske Le Mans-serie (European Le Mans Series, ELMS) sæsonstart den kommende weekend. Årets første afdeling køres over 4 timer på Circuit de Barcelona Catalunya, og har deltagelse af to danskere. I LMP3 er Malthe Jakobsen igen til start for RLR Msport, mens Michelle Gatting stiller til start i LM GTE for Iron Lynx (Ferrari). Løbet køres søndag d. 18. april, der er 42 biler til start; se tidsskema m.m. på europeanlemansseries.com
Følg Michelle Gatting her og Malthe Jakobsen her.


I LMP3 er Malthe Jakobsen igen til start for RLR Msport
(Foto: Malthe Jakobsen Motorsport)

Michael Christensen på Nürburgring
Den tidligere danske verdensmester og Le Mans-vinder Michael Christensen sæsondebuterer den kommende weekend (lørdag), når han er til start i 4-timers løbet NIMEX 45. DMV Rennen på berømte Nürburgring Nordschleife. Michael er til start for Porsche-teamet Manthey Racing, og løbet er en del af forberedelserne til 24-timers løbet på samme bane senere på året. Følg løbet her.
Følg Michael Christensen på Facebook her.

Dansk deltagelse på Imola
Der er dansk deltagelse i rammeprogrammet til årets andet F1 Grand Prix, der afvikles på Imola den kommende weekend.
Hverken F2 eller F3 deltager, men i rammeprogrammet debuterer 16-årige Oliver Goethe i første afdeling af Formula Regional F3 Europe for hollandske MP Motorsport. Oliver er bosat i Monaco og deltog sidste år i det spanske F4-mesterskab.
Se mere her.

 

Siden sidst

Fornem start for Michelle
Michelle Gatting fik en fornem start på dette års Ferrari Challenge (Trofeo Pirelli). Første afdeling blev kørt på Monza, og efter en første- og andenplads i rundens to løb er Michelle nu i spidsen af serien. Også seriens danske team Formula Racing fik en god start, idet Frederik Paulsen hentede en podieplads i klassen for Pro-kørere.

Valdemar skriver kontrakt med topteam
Den 18-årige Team Danmark-bruttoatlet Valdemar Eriksen har skrevet kontrakt med Team WRT om deltagelse i GT World Challenge Europe (Endurance). Det belgiske Audi-team har en lang historik med sejre i diverse GT-mesterskaber verden over.
I GT World Challenge Europe vil Valdemar få konkurrence fra en række danske topkørere i 2021, bl.a. i det verdensberømte 24-timers løb på Spa; se gt-world-challenge-europe.com
Følg Valdemar Eriksen her på Facebook.


Valdemar skriver kontrakt med topteam
(Foto: Stump)

Nicolai tilbage i GT
Efter et mere eller mindre spildt 2020 hvor der bl.a. grundet corona ikke blev til meget køretid for den tidligere F3 løbsvinder Nicolai Kjærgaard, er esbjergenseren nu tilbage. I lighed med Valdemar Eriksen og andre stiller Nicolai til start i GT World Challenge Europe for det britiske Aston Martin-team Garage 59.
Følg Nicolai på Facebook her.


Læs mere om:
  • Michael Christensen klar til sit syvende Le Mans
  • Nicolaj Møller-Madsen fortsætter i GT4-racing i 2021
  • Årets anden sæsonstart for Malthe Jakobsen
  •