Bilorientering

DM serien indledt med sejr på Sjælland

11/04/21

Børge Holm og Jørn Mørup tilbage på sporet ved sæsonstart
Da nordsjællandske Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund sidste år vandt DM guld i en komprimeret 2020 sæson (på grund af corona) vandt de det første sæt DM guld medaljer til et sjællandsk mandskab siden 1975. De sjællandske guld medaljer kom oven på, at Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport året forinden vandt deres 6. DM guld i træk og deres 8. DM guld som makkerpar.

Derfor har det ikke været svært for Holm og Mørup at sætte målsætningen for den nye sæson. Nordvestjyderne går efter at komme tilbage på det øverste trin på medaljeskamlen.

Med en sejr i sæsonåbninger har Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer fået en god start i jagten på at generobre Danmarks Mesterskabet i bilorientering

1. afdeling i kampen om Danmarks Mesterskabet i bilorientering 2021 blev lørdag kørt i et område mellem Holbæk og Frederikssund i Nordsjælland.

De forsvarende mestre har ændret lidt på konstellationen til denne sæson. Kortlæser Jan Johansen har fået sin tidligere chauffør, Leon Spiegelhauer tilbage ved rattet. Spiegelhauer og Johansen har tidligere vundet Nordisk Mesterskab sammen, så de har stor erfaring som makkerpar. Netop Frederikssund mandskabet startede med en hjemmebane fordel, da det var Viking Auto Sport i Frederikssund, der var arrangører af DM præmieren. Mestrene kunne dog ikke holde de fine takter fra 2020 og måtte nøjes med 3. pladsen i første afdeling.

I stedet blev løbet en tæt kamp mellem Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard og Børge Holm og Jørn Mørup. Begge mandskaber blev noteret for to fejlkørsler i løbet, men da Thisted / Struer mandskabet gennemførte ruten i en tid, der var 12 minutter hurtigere end Søndergaard brødrene blev det Børge Holm og Jørn Mørup der løb med sejren i den første af de 6 afdelinger om DM.

Selv om der ikke er stor tradition for at afvikle løb i de sjællandske skove, var det lykkedes arrangørerne at få tilladelse til flere etaper i et skov område i Hornsherred. Alt i alt en rigtig fin rute, med masser af muligheder for at miste rutekontroller, hvis man ikke var på stikkerne.

Struer & Omegns Motor Sport havde yderligere 2 mandskaber til start i løbet. Morten Jäger og Bent Mikkelsen blev nr. 4 i mesterklassen, mens det i den næsthøjeste klasse: A-klassen blev til en flot 2. plads til Lars Palle og Poul Bo Madsen i øvrigt efter et Thy mandskab på klassen første plads, i det Finn Hvidbjerg og Bjarne Nielsen tog en meget sikker klasse sejr i A-klassen.

Næste DM afdeling er i juni måned hvor de jyske mandskaber igen skal krydse Storebælt, da det er Motorklubben for Borup og Omegn i det Midtsjællandske der står som arrangør.

De jyske løb til årets DM serie og Nordeuropæisk Mesterskab er alle udskudt til efteråret, hvor der er håb om, at løbene kan afvikles på en mere normal måde, der ikke er præget af corona restriktioner.

Resultat Vikingesporet, Viking Auto Sport, Frederikssund, lørdag den 10. april 2021. Første afdeling af DM i bilorientering, 41 mandskaber til start: