Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Bastian Buus flyvende i Porsche Carrera Cup-test inden sæsonstart

Porsche
Carrera Cup
Germany 

10/04/21 

Den 17-årige racerkører fra Kolding stjal opmærksomheden under den officielle prætest inden sæsonstarten på 2021-versionen af Porsche Carrera Cup Germany.
 

Bastian Buus og Allied-Racing har lagt i kakkelovnen til sæsonstarten på årets udgave af Porsche Carrera Cup Germany. Den 17-årige racerkører og GT4-mester blandede sig nemlig blandt de hurtigste under den officielle prætest, som blev afviklet på den tyske racerbane Oschersleben tidligere i denne uge.

– Vi havde tre rigtig stærke dage på Oschersleben. Det var sæsonens første officielle test, hvilket betød, at vi for første gang fik mulighed for at se, hvor hurtige vi er i forhold til konkurrenterne, og om vi har bilen til at kunne følge med. Heldigvis levede vores performance op til vores forhåbninger, og jeg formåede at slutte blandt de hurtigste fire biler i alle testsessions. Min bedste tid var god nok til en P2, og jeg fornemmer, at jeg havde muligheden for slutte P1, men jeg har stadig lidt at lære i forhold til de nye dæk. Det er fint nok. Vi er enormt tilfredse med at være så god på farten så kort tid før starten på min debutsæson i Porsche Carrera Cup, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian har med sin mesterskabssejr i den europæiske GT4-serie i 2020 allerede bevist, at han er en knivskarp racerkører med en stærk evne til hurtigt at adoptere og finde farten i en ny racerbil. Oprykningen fra GT4 til Carrera Cup betyder imidlertid et skifte til en af de mest udfordrende racerbiler, Porsche 911 GT3 Cup, men denne uges testresultater viser med al tydelighed, at den unge dansker er klar til at kæmpe med i toppen i det prestigefyldte mesterskab. Mere end 30 biler stiller op i 2021-udgaven af Porsche Carrera Cup Germany.

– Den tyske serie anses for at være den hårdeste blandt alle verdens Porsche Carrera Cup-mesterskaber. At kunne blande sig mellem de hurtigste, inklusive sidste års mester og Super Cup-kørere, synes jeg derfor er rigtig godt. Vi har et suverænt samarbejde i teamet, og jeg skylder hele holdet en kæmpe tak for rejsen indtil nu. Mine resultater som rookie i denne uges test betød desuden, at jeg fik en masse opmærksomhed fra Porsches medieteam, hvilket er lige præcis hvad jeg har brug for.

Bastian Buus og resten af Allied-Racing forbereder sig nu på de næste step i testprogrammet, som fortsætter på østrigske Formel 1-bane, Red Bull Ring, den kommende uge. Første afdeling af Porsche Carrera Cup Germany flages grønt på Spa-Francorchamps den 29. april til 1. maj.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Allied-Racing GmbH
  • Oschersleben
  •