Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Sixtyfivers gentager succesen til Copenhagen Historic Grand Prix 2021

CHGP 
06/04/21 

CHGPSixtyfivers klassens brede og store felt af historiske biler kan endnu engang se frem til et spændende motorsportsevent på Bellahøj Park, når Copenhagen Historic Grand Prix skydes i gang d. 6. august 2021.
 

Det er sjældent uden action, når Sixtyfivers klassen gæster Copenhagen Historic Grand Prix med deres historiske biler fra før 1965. Klassens byder på mange spændende biler som den ikoniske Ford GT40, Chevrolet Corvette og de mindre biler Mini Cooper, Lotus Cortina og Fiat Abarth 1000.


(Foto: RaceLens.dk)

Gennem de seneste år på CHGP har 65-klassen udviklet sig til at blive en af publikums absolutte favoritter – dette er i høj grad manden bag Sixtyfivers gruppen, Nikolaj E. Mortensens, fortjeneste. Efter et ringe tilmeldingsantal i 2015, der resulterede i, at 65-klassen dét år var nødsaget til at blive aflyst, tog Nikolaj sagen i egen hånd og stablede et felt på hele 36 historiske biler fra før 1965 sammen til det efterfølgende grand prix. Siden da har klassen bare vokset sig større og større og budt på masser af spændende og actionfyldt race, og i 2019 satte klassen rekord med over 60 biler til start.


(Foto: RaceLens.dk)

Signe Karoline Liljekvist, daglig leder for Copenhagen Historic Grand Prix udtaler om aftalen: ”Det er mig en stor fornøjelse at have Sixtyfivers med igen i år til Copenhagen Historic Grand Prix. Med fuld fart over feltet garanterer Sixtyfivers spændende underholdning for publikum. Trods den høje alder på racerbilerne leverer de altid en fantastisk oplevelse og et hæsblæsende racerløb omkring Bellahøjmarken”

Nu skriver vi 2021, og i år kan Copenhagen Historic Grand Prix fejre sit 20. grand prix – og det bliver bestemt ikke uden Sixtyfivers tilstedeværelse. Med det netop indgåede Sixtyfivers-aftale tegnes der en utroligt flot og bred vifte af motorsportsklasser til årets Københavnske grand prix.


(Foto: RaceLens.dk)

Nikolaj E. Mortensen, Sixtyfivers udtaler om aftalen: ” CHGP var der vi startede som klasse, og jeg tror at jeg taler på alles vegne, kørere såvel som tilskuere når jeg siger at CHGP ikke rigtig vil være det samme uden Sixtyfivers og omvendt. Vores kørere er super glade for løbet i København, og det betyder alt for os at vores kørere er glade og tilfredse ved deltagelse hos os. Feltet i år bliver endnu en gang specielt, og der vil være biler for alles smag.”

Igen i år forventes mere end 40.000 gæster at besøge bybanen i løbet af weekenden, der som noget nyt i år allerede skydes i gang fredag aften kl. 17:00 med træning og underholdning på banen.


(Foto: RaceLens.dk)

Traditionen tro afholdes Copenhagen Historic Grand Prix i den første weekend af august, hvor løbets mange gæster igen vil kunne opleve en forrygende familieweekend, hvor motorsportens absolut bedste racerbiler og kørere fra hele motorsportens historie hyldes. Med en fantastisk kombination af førsteklasses motorsport og et stort udstillingsområde med sjove aktiviteter for både store og små er dette en weekend, hele familien ser frem til.

Copenhagen Historic Grand Prix
www.chgp.dk

Morten Bengtsson, CHGP


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS