Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Marco Gersager klar med firhjulstrukket rallybil

DM Rally 
05/04/21 

Efter en 2020-sæson med sporadisk deltagelse vender Marco Gersager og GM Motorsport tilbage til dansk rallysport og er klar til at deltage i en fuld sæson i kampen om Danmarksmesterskabet.
 

”Jeg har været usikker på situationen grundet hele corona-problematikken, og her i vinter fik jeg en lille søn, så der har været mange overvejelser omkring, hvad fremtiden skulle bringe,” fortæller Marco Gersager. Men nu har han overtaget den Skoda Fabia RC2, som Ib Kragh har anvendt i de to seneste sæsoner. ”Ib kom med et godt tilbud, og da de sidste brikker faldt på plads, blev det hele pludseligt muligt.”


Tilbage i marts overtog Marco Gersager (t.h.) den Skoda Fabia, som Ib Kragh har anvendt i de to seneste sæsoner

Op til 2020-sæsonen havde Marco Gersager ellers selv anskaffet sig en lignende Skoda Fabia, men han endte med at leje den ud til Steen Johansen. ”Det gav god mening, at han overtog den,” siger Marco Gersager. ”Bilen, Steen overtog, havde chassisnummer 21, mens den jeg har fået har nummer 268, så jeg er gået fra en af de ældste til en af de nyeste i feltet.”

Rallybilen er bygget op efter det internationale Rally2-reglement – en rallybil med 1,6 liters turbomotor og træk på alle fire hjul.

”Jeg har kørt en lille tur i den – en funktionstest bare for at checke tingene af. Alt virker fornuftigt, og jeg glæder mig til at komme ud at køre,” siger Marco Gersager.

”Jeg har ikke nogen målsætning eller en klar forventning, hvad angår resultater, for jeg har aldrig prøvet at kæmpe i en firhjulstrækker før. Hvis jeg kan slutte sæsonen i top 5, vil jeg være meget tilfreds med det som et begynderår år med bilen, men lige nu er det svært at spå om resultaterne. Det er nok nemmere at svare på efter DM1, om jeg skal blive derhjemme og lave babymos eller bare skal give den mere gas.”

Skoda Fabiaen har Marco Gersager som nævnt overtaget af Ib Kragh, der selv har skaffet sig en anden Skoda Fabia. Det mærkefællesskab skal de to udnytte.

”Ved løbene kommer vi til at stille op som et fælles team, og det glæder jeg mig meget til,” siger Marco Gersager. ”Vi har begge den samme autogrossist som sponsor, og så har Ib og hans servicemandskab jo to sæsoners erfaring med Fabiaen, som mine folk og jeg kan trække på.”

Backinggruppen bag Marco Gersager er stadig uændret, og ligesom i tidligere år bliver det igen Carina Møller, som får opgaven med at læse noterne op, når det går løs ude på hastighedsprøverne. Første gang bliver 17. april ved Himmerlandsrally ved Hobro.

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Marco Gersager
  • 17/04/21 - Himmerland - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: