Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

International Motor Sports Association

Mikkel Jensen ser frem til 12 benhårde timer på Sebring

IMSA 
17/03/21 

Han sluttede på podiet i 2020, og den kommende weekend forsøger Mikkel Jensen igen at erobre det legendariske 12-timersløb på Sebring International Raceway.
 


(Foto: PR1/Mathiasen Motorsports)

Mikkel Jensen stiller den kommende weekend op i 12-timersløbet på Sebring International Raceway, hvor han sammen med sine to amerikanske teamkammerater, Ben Keating og Scott Huffaker, skal forsøge at vinde en klassesejr for PR1/Mathiasen Motorsports. Og det er bestemt en udfordring, som den danske racerkører, som fornyligt blev annonceret som en del af Peugeot Motorsports ambitiøse WEC-indsats, ser frem til.


(Foto: PR1/Mathiasen Motorsports)

– Jeg debuterede i 12-timersløbet sidste år, hvor det blev til en andenplads i LMP2-klassen. Vi blev slået af det team, som jeg stiller op for i år, hvilket naturligvis er en god start. Sebring er en vildt fed bane. Den er svær, og det kræver meget tid at blive klog på de rigtige linjer og greb på grund af de mange forskellige typer belægninger. Man kører på resterne af en gammel militærlufthavn fra Anden Verdenskrig, og på de hurtigste dele af banen kæmper man på rå beton. Den har mange huller og revner, og man lærer hele tiden at optimere sine omgange, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: PR1/Mathiasen Motorsports)

– Det lyder jo rædsomt, men vi virkeligheden er det en fantastisk prøvelse for både kørerne og for bilerne. De hårde betingelser kræver ekstra meget af bilernes holdbarhed, og man siger, at 12 timer på Sebring er hårdere end 24 timer på Daytona. Jeg tog en pokal sidste år, men alligevel føler jeg mig som en total rookie i det samlede felt. Der er mange dygtige hold og kørere, og masser af dem har kørt løbet et utal af gange. Men jeg glæder mig, og jeg håber naturligvis, at weekenden vil give os en sejr.


(Foto: PR1/Mathiasen Motorsports)

Jensen, Keating og Huffaker stiller til start i den fem biler store LMP2-klasse, som lægger sig midt i prototypefeltet, som også består af DPi- og LMP3-klassen. Kombineret med to GT-klasser består det samlede felt af 36 biler.

Træningen til årets udgave af 12 Hours of Sebring skydes i gang torsdag formiddag klokken 09.05 lokal tid (14.05 dansk tid), mens løbet flages grønt lørdag klokken 10.10 (15.10). Hele løbet transmitteres med danske kommentatorer på Viaplay og sendes desuden på TV 3 Sport fra klokken 23.00 lørdag aften.


(Foto: PR1/Mathiasen Motorsports)

Tidsplan – 12 Hours of Sebring

Torsdag 18. marts
09.05 (14.05) – Træning #1 (60 min)
13.55 (18.55) – Træning #2 (75 min)
19.30 (00.30) – Træning #3 (90 min)

Fredag 19. marts
11.15 (16.15) – Kvalifikation GTD (15 min)
19.00 (01.00) – Session #4 (120 min)

Lørdag 20. marts
10.10 (15.10) – RACE (12 timer)

Livetiming: imsatv.imsa.com
Livestreaming: scoring.imsa.com

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sebring
  • 20/03/21 - Sebring - IMSA
  •      ASETEK SIMSPORTS