Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Pro 2000

Dansk racerkører forlænger og nærmer sig IndyCar

Indy Pro 2000 
04/03/21 

Christian Rasmussen har forlænget sin aftale med Jay Howard Driver Development og rykker samtidig en serie opad til Indy Pro 2000. Dermed kommer han endnu tættere på drømmen om IndyCar.
 

I sidste sæson vandt Christian Rasmussen, som den første dansker nogensinde, et amerikansk Formel-mesterskab, da han vandt løbsserien US F2000, og det har nu kastet en ny aftale af sig.

Den 20-årige Dragør-knægt har valgt at fortsætte hos Jay Howard Driver Development, og samtidig skifter han US F2000 ud med Indy Pro 2000, som er det næste skridt i løbsprogrammet ’Road to Indy’. Dermed tager Christian Rasmussen endnu et skridt i den rigtige retning mod drømmen om at køre IndyCar.

”Jeg er rigtig glad for aftalen med JHDD (Jay Howard Driver Development, red.). Jeg havde andre muligheder, som var rigtig interessante, og som jeg brugte god tid på at undersøge nærmere. Alligevel var det egentlig en nem beslutning at takke ja til JHDD. Jeg kender teamets værdier og hele dets setup, og jeg ser Jay Howard som den helt rette til at hjælpe mig på vejen mod IndyCar. Jeg er sikker på, at aftalen er den rette for mig og at jeg stadig kan lære en masse, som jeg kan bruge i fremtiden,” siger Christian Rasmussen.

Jay Howard Driver Development er drevet af den tidligere Road to Indy-mester og IndyCar-kører Jay Howard. Holdets mission er at udvikle og forme unge racerkørere fra starten af deres karrierer, så de bliver klædt på med de bedste teknikker, værktøjer og det rette mindset. Med et team bestående af ingeniører og mekanikere med erfaring fra IndyCar og Formel1 og fokus på den seneste teknologi og software, har Jay Howard gjort en indsats for at skille sig ud fra de øvrige hold i serien. Aftalen med Christian Rasmussen vækker begejstring hos Jay Howard.

“Jeg er glad for at have Christian tilbage på holdet i 2021, så vi kan fortsætte rejsen sammen. Vi har mere arbejde forude og et mesterskab mere at sigte efter. Vi vil arbejde hårdt som hold. Jeg er super spændt på denne sæson, og er sikker på at det bliver endnu et sjovt år,” siger Jay Howard.

Christian Rasmussen glæder sig ikke bare over den nye aftale, men også over at geare op i næste niveau med det hold, han har været tilknyttet siden 2018.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at køre på et højere niveau. Det bliver spændende at se, hvor jeg står i forhold til de andre i Pro Indy 2000, men jeg ser det som en spændende udfordring og det helt rigtige skridt i min karriere,” siger Christian Rasmussen. Første gang Christian Rasmussen skal prøve kræfter med Indy Pro 2000 er i starten af april, hvor der skal køres testløb forud for sæsonen, som starter med et løb i Birmingham, Alabama i den sydlige del af USA. Løbet køres den 17. april og herfra strækker sæsonen sig til slutningen af august, hvor der undervejs skal køres 18 løb fordelt på ni forskellige baner.

Fakta
Christian Rasmussen er født den 29. juni 2000. Han er født og opvokset i Dragør på Amager.
I 2017 lavede Christian Rasmussen en aftale med Magnussen Racing Experience, hvor han endte som nummer tre ved F4 mesterskabet i Danmark. I 2018 gik turen over Atlanten, hvor han indgik en aftale med Jay Howard. De tre sæsoner hos Jay Howard Driver Development har resulteret i en tredjeplads ved Formula 4 mesterskabet i USA og US F2000, og senest en førsteplads ved US F2000.

Geelmuyden Kiese


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •      D4 Enterprise Solutions