Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asian Le Mans Series

Formula Racing klar til GT-comeback i Asian Le Mans Series

Asian
Le Mans
Series 

10/02/21 

Asian Le Mans SeriesFormula Racing gør comeback i international GT-racing og stiller op i årets udgave af Asian Le Mans Series, som skydes i gang den kommende weekend.
 

Formula Racing sikrede i 2015 en mesterskabssejr i European Le Mans Series, og nu er det danske Ferrari-team fra Lyngby klar til et comeback på topniveau i international GT-racing. Holdet stiller op til 2021-udgaven af Asian Le Mans Series med den danske Ferrari-fabrikskører og WEC-mester Nicklas Nielsen som del af besætningen.

– Efter vores sidste sæson i European Le Mans Series i 2016 valgte vi at fokusere på det europæiske Ferrari Challenge-mesterskab, hvor vi har sikret os flere kører- og teammesterskaber. Sideløbende har vi hele tiden haft en ambition om at vende tilbage til langdistanceracing, og nu er tiden kommet til, at vi giver det et nyt skud. Vi stiller med et stærkt hold, og målet er naturligvis at vinde mesterskabet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Formula Racing)

De to første afdelinger af Asian Le Mans Series køres allerede den kommende weekend, og besætningen i Formula Racings Ferrari 488 GT3 består af Ferrari-fabrikskøreren og den regerende WEC-mester Nicklas Nielsen samt tidligere European Le Mans-mester Johnny Laursen. Fælles for Nielsen og Laursen er, at de begge har vundet Ferrari Challenge-mesterskabet for Formula Racing. De to danskere får desuden selskab af den regerende mester i Italian GT Endurance Championship, italienske Alessio Rovera.

– Jeg ser frem til igen at tilslutte mig Formula Racing, som jo kickstartede min karriere med et sæde i Challenge-serien og banede vejen til en fabrikskontrakt hos Ferrari. Teamet er som bekendt tidligere mestre i European Le Mans Series, så der er klart noget at leve op til. Jeg håber, at jeg kan bidrage til en ny mesterskabssejr, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Formula Racing stiller til start i Asian Le Mans Series med teamets traditionelle startnummer 60 og skal kæmpe mod 18 andre GT3-biler fra forskellige fabrikssupporterede teams. De tre Formula-kørere kommer i øvrigt til at konkurrere mod en anden tidligere Formula Racing-kører, nemlig Mikkel Jensen, som stiller til start for japanske Car Guy Racing.

Covid-19-situationen har betydet, at Asian Le Mans Series bliver afviklet over blot to weekender med i alt fire løb af fire timers varighed. De to første løb afvikles den kommende weekend, 13. og 14. februar, på Dubai Autodrome, mens de to sidste afvikles allerede ugen efter, den 19. og 20. februar, på Formel 1-banen Yas Marina i Abu Dhabi.

Formula Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Dubai Autodrome
  • 13/02/21 - Dubai Autodrome - Asian Le Mans Series
  •