Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
05/02/21 

Så er det tid til Dansk Motorsport Award - livestreames på lørdag.
Årets talenter 2020 kåret - se hvem der blev kåret.
Det blev lige ved og næsten på Daytona.
 

Det sker!

Så er det tid til Dansk Motorsport Award 2021!

Årets udgave af Dansk Motorsport Award løber af stablen lørdag klokken 20.00! Det har været et vildt år på mange måder, og derfor er det også et anderledes awardshow. Men alligevel tør vi godt bruge store ord om showet, og ikke mindst året vi skal fejre – for endnu engang har resultaterne og niveauet fra teams og kørere kraftigt understreget, at Danmark er med helt i toppen af international motorsport. Noget der selvfølgelig endnu engang skal markeres bedst muligt!

Resultaterne markeres med kåringen af en række publikumspriser, der har været til afstemning på nettet, ligesom DASUs hæderkronede pris som Årets bilsportskører uddeles.

Med til overrækningen er bl.a. Tom Kristensen og Michael Christensen.

Du kan se showet livestreamet på nettet lørdag klokken 20.00.

Læs mere her om Dansk Motorsport Award 2021 her.

Årets talenter 2020 er kåret!
Hvert år kårer DASUs sportsudvalg årets talenter indenfor unionens fire største sportsgrene, og således også for 2020. Hvert udvalgt talent modtager et sølvfad og kr. 5.000.

Her er de største hjemlige talenter anno 2020:

Årets talent i karting: David Walther
I forhold til mange af konkurrenterne kom David relativt sent i gang med karting. Efter kun et par år i sporten begyndte han i løbet af 2019 at præstere topresultater i Cadett Junior. I 2020 rykkede han op i den stærkt besatte OK Junior-kategori, hvor han præsterede at vinde DM som rookie foran mange mere rutinerede konkurrenter.
Foruden DM har David i år startet en række løb i udlandet, især i Sverige og Tyskland, som forløber for en egentlig international sæson i 2021. Her skal han køre EM og tillige repræsentere DASU i FIA Academy Trophy.
David er 12 år gammel og medlem af LUG.

Årets talent i rally: Mikkel Njor
Mikkel Njor gjorde for alvor opmærksom på sit navn da han i 2017 med et dugfrisk kørekort i lommen blev dansk mester i klubrally. Men så tog karrieren en uventet drejning med to sæsoner i Yokohama 1600 Challenge på bane, hvor det bl.a. blev til DM-bronze i 2018, før baneraceren igen blev udskiftet med en knaldgul Suzuki Swift rallybil til 2020. Efter en stærk og målrettet indsats kunne Mikkel og codriver Julie Schmidt Matthiesen efter sidste afdeling af DM lade sig kåre som mestre Klasse 1. Mikkel er 22 år gammel og medlem af LOMS.

Årets talent asfalt bane: Conrad Laursen
Titlen som årets talent i asfaltsporten tilfalder Conrad Laursen, der efter flere sæsoner i national og international karting tog springet op i banesport, nærmere betegnet DM Formel 4. På trods af status som rookie viste Conrad fra start fart og stort overblik. I løbet af sæsonen blev det til to sejre samt yderligere fire podieplaceringer, og, afgørende, points i alle afdelinger.
Ambitionerne trækker også mod udlandet i 2021. Det skal blive spændende at følge hans udvikling.
Conrad er 14 år gammel, og medlem af LUG.

Årets talent offroad bane: Kevin Schneider
Årets DM-vinder i den stærkt besatte 450 cc Crosskart klasse hedder Kevin Schneider Nielsen. På trods af sin unge alder har Kevin været aktiv i crosskart siden 2011, hvor det bl.a. blev til DM-sølv i klasse Mini i 2013. Sejren i 2020 kom i hus efter en sæsonlang duel hvor forskellen til nærmeste konkurrent til slut blot var fire points. Kevins succes er ikke kommet af sig selv. Han har kæmpet sig op gennem klasserne igennem årene, og kan nu krone det hårde arbejde med for første gang kalde sig Danmarksmester.
Kevin er 16 år gammel og medlem af EMSA.

Læs mere og lyt til podcast med de fire talenter, hvor vi kommer rundt om deres 2020-sæson her.


(Foto: DASU)

 

Siden sidst

Lige ved og næsten på Daytona
Det så længe lovende ud for et par af de danske deltagere i årets første store langdistance-klassiker, Daytona 24 Hours i Florida, USA.

Kevin Magnussen debuterede for sit nye team CGR Cadillac i klassen DPi. Holdet var hele løbet med helt fremme, og kæmpede om sejren med få minutter tilbage, da en ærgerlig punktering sendte Kevin og holdet ned på en femteplads.

I klassen for GT D kæmpede Nicklas Nielsen og hans Ferrari-team længe om føringen med de senere vindere, men et uheldigt overhalingsforsøg fra en af danskerens holdkammerater medførte skader på bilen og tab af to omgange. Holdet sluttede samlet på ottendepladsen, mens Christina Nielsen og holdkammerater sluttede på tiendepladsen.

De danske deltagere i LMP2 havde desværre masser af uheld, primært mekaniske. Kort ind i løbet måtte High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen udgå med defekt gearkasse, og senere fik Mikkel Jensen og hans amerikanske hold ligeledes mekaniske problemer.

Se eller gense hele Rolex 24 at Daytona her.


(Foto: Richard Prince/Cadillac Photo)