Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dødsfald: Adrian Campos

Formel 1 
28/01/21 

1960 - 2021

Racerkøreren og teamejeren Adrian Campos er død, 60 år gammel. Han var et bevis på, at succes i F1 ikke altid er nødvendigt, for at blive husket.
 

Hvis man kigger på Campos' deltagelse kan man se, at han tilmeldt 21 F1 løb, gennemførte to(!) med en bedste placering som nr. 14 - blev diskvalificeret en gang - og ikke kvalificerede sig til start de sidste tre gange han mødte op.

Campos var ikke nogen lovende kører, da han dukkede op i F1 i 1987. Hans indsats i F3000 havde været ubetydelig, men det var i 80'erne, hvor middelmådige kørere med store sponsorer havde det nemt. Nutidens fribilletter i F1, som Stroll og Latifi, er supertalenter, i forhold til hvad Campos i sin tid diskede op med sin ene sæson + fem løb for Minardi.

Efter F1 prøvede Campos kræfter med andre motorsportsklasser, inden han med tiden engagerede sig i unge spanske talenters karrierer. Blandt de unge kørere han hjalp var Fernando Alonso. Campos kastede sig også over, at drive sit eget team. Pantano, Petrov og Lucas di Grassi er blandt de, der kørte for Campos' GP2 team.

I 2010 kastede han sig ud i et F1 projekt, men teamet havde økonomiske problemer inden debuten og endte med at skifte ejer, og deltage i F1 under HTR navnet. Campos beholdt dog en rolle internt i organisationen, men teamet fik en kort levetid.

Efter dette eventyr, endte Campos tilbage i Spanien i de lavere kategorier, men i 2014 var han tilbage i GP2, inden han året efter deltog i GP3. Formel E var Campos også involveret gennem partnerskab med andre teams. I 2017 gav han debut til Lando Norris i F2, mens Jack Aitken i 2019 vandt tre sejre i F2 for Campos.

Campos var et ekko fra en svunden tid, allerede som kører. Hans slags hørte mere til 70'ernes kaotiske tilstande. Det samme kan siges om hans tid som teamejer - han var en mand med vilje og en mand, der gjorde det, der var muligt, og ikke blev knækket af, at tingene ikke altid fungerede. Den slags teamejere uddøde i 90'erne da teams som Osella og Minardi blev solgt videre til andre.

Æret være hans minde

Martin Møller-Thomsen