Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

David Walther dansk repræsentant i FIA Karting Academy Trophy

Go Kart 
27/01/21 

Det bliver David Walther, der repræsenterer de rød/hvide farver i 2021-udgaven af FIA Karting Academy Trophy. Dragør-køreren er udvalgt blandt en række kartingkørere, der har søgt om pladsen i den internationale serie.
 

12-årige David Walther er udtaget i skarp konkurrence med andre stærke ansøgere, da han igennem 2020-sæsonen har vist enormt potentiale. David lykkedes med at vinde DM i sin første sæson i klassen OK Junior (foto) i et ellers stærkt besat felt. Herudover har han vist lovende takter ved internationale arrangementer som det svenske mesterskab samt det tyske mesterskab. I 2021-sæsonen vil David primært fokusere på FIA Karting Academy Trophy samt det officielle europamesterskab i OK Junior-klassen.


(Foto: DASU)

”David er en af de kørere, der har udvist den stejleste indlæringskurve gennem de to seneste sæsoner. Derfor har vi en forhåbning om, at David kan fortsætte den flotte udvikling i årene der kommer, og i første omgang fortsætte Danmarks flotte traditioner til FIA Academy Trophy,” siger Jacob Nørtoft, DASUs talentansvarlige inden for karting.

FIA Karting Academy Trophy er kendetegnet ved, at alle deltagere kører i ens udstyr, og at der bliver trukket lod om motorerne. Hvert medlemsland i FIA har mulighed for at nominere en deltager. Danmarks seneste repræsentant var Jonathan Weywadt, der i 2020-sæsonen leverede en stærk præstation med blandt andet en podieplads undervejs.

Og der er fortsat høje forventninger til den danske deltager – kørerne med rødbedefarvede pas har stået på podiet i fire af de seneste fem år, serien har været afviklet.


(Foto: Privat)

Sådan køres FIA Karting Academy Trophy 2021:

29. april-2. maj - Italien - Adria
17.-20. juni - Tyskland - Wackersdorf
2.-5. september - Sverige - Kristianstad

Løbene kan følges på FIA’s kartingside her.

Bo Skovfoged


Læs mere om:
  • David Walther
  •