Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nicklas Nielsen skal forsvare VM-titel i World Endurance Championship

FIA WEC 
22/01/21 

World Endurance ChampionshipDen danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen stiller igen op til verdensmesterskabet i sportsvogne sammen med italienske AF Corse. Det betyder samtidig en billet til 24-timers Le Mans.
 


(Foto: Ferrari Media)

Nicklas Nielsen får i 2021 lov til at forsvare sin VM-titel, når han sammen med det italienske fabrikshold AF Corse igen stiller op i verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA World Endurance Championship. Her skal den 23-årige dansker, som tog GTE Am-titlen i 2020-udgaven af mesterskabet, dele sin Ferrari 488 GTE Am #83 med franskmanden Francois Perrodo og italieneren Alessio Rovera.

– Jeg er vildt glad for at have fået en ny chance i verdens mest udfordrende sportsvognsserie samt ikke mindst muligheden for at forsvare min 2020-titel. Udover at vende tilbage til en perlerække af legendariske racerbaner betyder det også, at jeg sammen med mit hold er sikret en plads i 2021-udgaven af 24-timers Le Mans, hvilket naturligvis er en kæmpe nyhed. Udover at generobre WEC-trofæet går vi absolut efter en Le Mans-klassesejr, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Mens Francois Perrodo også var med i 2020-besætningen, bliver Alessio Rovera et nyt bekendtskab for Nicklas Nielsen. Den unge italiener har imidlertid for længst bevist, at han er hurtig i en sportsvogn – blandt andet ved at vinde sidste års udgave af det italienske GT-mesterskab, ligesom han også er tidligere mester i den italienske Porsche Carrera Cup-serie.

– Det bliver fedt at tage hul på et nyt WEC-kapitel, og jeg ser især frem til premieren. I det hele taget ser jeg frem til et 2021, hvor tilskuerne forhåbentligt vender tilbage på tribunerne og giver sporten den stemning og atmosfære, vi har manglet i et helt år.


(Foto: Ferrari Media)

Første afdeling af 2021-udgaven af FIA World Endurance Championship skulle have været afviklet på Sebring International Raceway i Florida den 19. marts, men er grundet Covid-19-situationen flyttet til portugisiske Portimao den 4. april. Inden da skal Nicklas Nielsen imidlertid have sin ilddåb på Daytona International Speedway, hvor han stiller op i IMSA-seriens 24-timers sæsonåbner sammen med AF Corse den 30.-31. januar.

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  •