Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Dansk racerkører gentegner udenlandskontrakt

Sportscar racing 
20/01/21 

Året er startet godt for den dansk racerkører, Nicolaj Møller Madsen, der i denne uge har skrevet under på en fuldtidskontrakt for sæsonen 2021 med det tyske motorsportshold Allied-Racing GmbH, der blandt andet skal forsøge at forsvare det tyske mesterskab i sportens GT4-klasse.
 

I sidste uge kunne den danske racerkører, Nicolaj Møller Madsen, præsentere nyheden om at være blevet talentchef for det tyske motorsportshold Allied-Racing GmbH. I denne uge kan han så udvide den titel og præsentere nyheden om at sin egen kontrakt er blevet forlænget for 2021- sæsonen. Og med det er brikkerne faldet på plads for hans vedkommende, der nu kan se frem mod et år, hvor der skal køres med om en række mesterskaber i motorsportens hårdtslående klasse, GT4, med holdet, som han ligeledes tørnede ud for i fjord.

Et tyske mesterskab skal forsvares

Allied Racing GmbH vandt sidste år på dramatisk vis det tyske mesterskab i GT4. En skrivebordsdom faldt ud til holdets side og kronede den hurtige Porsche som tyske mestre uger efter, at det afgørende og sidste løb var blevet kørt. Lige så dramatisk denne episode var, lige så afgørende har det været for holdet, der har hjemstavn i netop det tyske, at vinde det tyske mesterskab. Det tyske mesterskab er derfor også det første og største, der skrives på listen over målsætninger for den kommende sæson. ”Vi kommer til at køre som forsvarende mestre, vi har nummer 1 på bilen, vi skal vinde”, understreger Nicolaj Møller Madsen.

Foruden det tyske mesterskab skal bilen også køre den europæiske serie i GT4, samt deltage i det berømte og ikke mindst berygtede 24-timers løb på Nürburgring. ”Jeg har banerekorden på lige netop den bane, som jeg faktisk mener, jeg kan forbedre. Og så har jeg en drengedrøm om at vinde 24-timers løbet, hvilket jeg mener, vi godt kan med den bil, vi har skruet sammen”, understreger fynboen.

Tilbage til gokartbanerne

2021 bliver ligeledes året, hvor Nicolaj Møller Madsen skal genbesøge alverdens gokartbaner, hvor han vil bruge tid på at holde øje med kommende talenter til GT-klasse. Arbejdet er en del af hans rolle som talentchef for Allied-Racing GmbH, hvor han skal forsøge at finde talenter på de små snoede baner, der ligesom han selv gjorde, jagter drømmen om at blive professionel racerkører. ”Jeg skal ud på diverse gokartbaner og finde de næste store talenter indenfor GT-race.

Det bliver nostalgisk og det bliver sjovt at vende ’hjem’ til der, hvor jeg selv startede min jagt på at blive racerkører”, fortæller Nicolaj Møller Madsen, som især har én bane, han glæder sig til at besøge. ”Søndersø gokartbane er nok den bane, jeg personligt har brugt mest tid på. Hvis vi slår vejen forbi der og finder det næste store talent, så vil jeg nok blive ekstra glad. Det skal nok blive sjovt”, afslutter han.

2021-sæsonen bliver en hæsblæsende sæson for den 28-årige racerkører, der må siges at have forvaltet sit eget talent på en måde, så han den dag i dag, kan kalde sig professionel racerkører. Et tyske mesterskab er på spil, bilen kører stærkt og der er talenter, der skal bearbejdes på korrekt vis.

Phoenix Racing Denmark


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Allied-Racing GmbH
  •