Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Bastian Buus klar til to fulde sæsoner i Porsche Carrera Cup Deutschland

Porsche
Carrera Cup
Germany 

10/01/21 

Kæmpe skridt op ad karrierestigen for den regerende GT4-mester Bastian Buus, som har indgået toårig kontrakt med Allied-Racing om to fulde sæsoner Porsche Carrera Cup Deutschland.
 

Den danske racerkører og nykårede 2020-mester i GT4 European Series, Bastian Buus, får nye udfordringer, når han i år stiller i op den hårdeste og mest berømte mærkeserie, Porsche Carrera Cup Deutschland. Aftalen, som løber over to år, er kommet i stand med det tyske Porsche-team Allied-Racing, som også hjalp den 17-årige dansker til titlen i det europæiske GT4-mesterskab.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Det er stadig svært for mig at tro, at det nu er en realitet, at jeg er Carrera Cup-kører. Jeg stillede op i en enkelt afdeling af det tyske mesterskab sidste år, og der er ingen tvivl om, at jeg bliver kastet ud i endnu større udfordringer. Særligt det tyske mesterskab anses for at være den hårdeste af alle Carrera Cup-serier, og derfor også stedet, hvor fremtidige juniorkørere spottes af fabrikken. Det giver mig en fantastisk chance for at forfølge min ultimative drøm om at blive fabrikskører og stille op i verdensmesterskabet, lyder det fra Bastian Buus.

Foruden at se frem til sin første fulde sæson i verdens mest berømte mærkeserie, bliver Bastian Buus også en af de første kørere til at sætte sig bag rattet af den helt nye Porsche 911 GT3 Cup, som bygger på 992-generationen af 911-modellen. Den nye og 510 hestekræfter stærke Cup-racer er både bredere, kraftigere og mere teknologisk end forgængeren og byder eksempelvis på et helt nyt cockpit med komponenter inspireret af prototypen 919 Hybrid. Således er fundamentet lagt for, at Bastian Buus kan accelerere sig ind i en actionfyldt fremtid, hvor ambitionerne som altid er tårnhøje.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at indgå en toårig kontrakt, for det giver mig ro til, sammen med teamet, at kunne lægge en mere langsigtet strategi for min performance. Med vores succesfulde sæson i 2020 har det været naturligt for mig at fortsætte samarbejdet med Allied-Racing. Med den nye racerbil ser jeg gode muligheder i at være i et team, som er dygtige til at få en helt ny bil til at levere fra første weekend. Uden at have kørt en eneste omgang og have målt mig mod de andre kørere vil jeg gerne røbe, at jeg har en klar målsætning om at være blandt de 10 hurtigste fra starten af første sæson – og være med til at kæmpe om en podieplads mod slutningen af året, siger Bastian Buus.

– Der er rigtig mange mennesker at takke for, at jeg nu kan se frem til to spændende sæsoner. Det er en kæmpe chance, men det er også en stor investering i dét, som forhåbentlig bliver endnu et springbræt i min karriere, og derfor skal tiden frem mod sæsonpremieren bruges på at udvikle mit nye sponsornetværk, Flatout Club, ligesom jeg også fortsat kæmper med i det digitale motorsportsmesterskab, Porsche Esports Carrera Cup, hvor jeg repræsenterer Porsche Danmark.


(Foto: Bastian Buus Racing)

2021-udgaven af Porsche Carrera Cup Deutschland består af otte løbsweekender og afvikles på legendariske europæiske Formel 1-racerbaner som Zandvoort, Nürburgring og Monza. Mesterskabet skydes i gang i forbindelse med WEC-premieren på Spa-Francorchamps i weekenden den 29. april til 1. maj.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Allied-Racing GmbH
  •