Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk´s julegaveservice

Anmeldelser 
21/12/20 

”Mit livs ræs”
TV2 Sportens Ulrik Jönsson er kendt som kommentator I mange sammenhænge, men især fra håndbold og ikke mindst motorsport. Ulrik Jönsson er vel at betegne som ”ankermanden” på TV2´s årlige Le Mans udsendelser.
 

Nu har Ulrik Jönsson skrevet en bog på grundlag af interviews med stjerner inden for dansk motorsport: ”Mit livs ræs” hedder den og her for fortæller 21 motorsports-danskere om det løb som de synes har haft størst betydning for dem. Det er en pose ”blandede bolscher” af kørere, lige fra Magnussen Sr. og Jr., Tom K til de stærkeste speedway-stjerner og ikke mindst vores to stærke kvinder Christina Nielsen og Michelle Gatting. Det er det der gør bogen rigtig god, at det er så forskellige personer og oplevelser der med.

Umiddelbart var det nærliggende, at tro at f.eks. Tom K´s ”Mit livs ræs” var den første sejr på Le Mans.. at Jan og Kevin kunne finde noget fra Formel 1, Ole Olsens var første VM på Ullevi i Göteborg osv. men der er en del overraskelser. Dog har disse løb nok fået en betydning sidenhen.

Det er et rigtigt fint koncept som denne bog er lavet efter. Så mange forskellige personligheder med hver deres mening/oplevelse i racersportens verden. Der en mange gode historier og detaljer som jeg som motorsportsfan i mere end 50 år, ikke kendte.

Det er i den grad interessant og fængende læsning. På trods af en i øjeblikket meget travl hverdag og dermed kun tid i aftentimerne var bogen ”slugt” på få dage… den fænger fra først til sidst.

Jeg kan varmt anbefale Ulrik Jönssons værk på tæt 300 sider i hard-back, illustreret med billeder ved hver kørers historie. Man kunne håbe på flere historier fra Jönssons pen/PC, nærliggende ville være en historie om oplevelser fra de mange år på Le Mans..?? Den vil der helt sikkert være læsere til !!

En skam, at Danmarks første i Formel 1 ”Smiling Tom” Belsø ikke nåede med her (Tom Belsø døede desværre 11. Januar i år..) og ligeledes kunne en beretning fra dansk motorsports ”Grand Old Man” Thorkild Thyrring måske have beriget bogen …?? Nå men der jo ikke plads til alle…

En bedømmelse… det er en rigtig fed bog med ”lidt af hvert” for danske motorsportsfans… bogen får 6 Le Mans pokaler af seks mulige.

”Mit livs ræs” er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof og kan købes i alle velassorterede boghandler og koster 299,95 hvilket er en OK pris for en motorsportsbog og så på dansk !!
Det er også værd at bemærke at overskuddet fra bogens salg går til velgørende formål, såsom at støtte børne-unge-programmet på Rigshospitalet.

Them