Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Montezemolo: Den fixer jeg…!

Formel 1 
18/12/20 

Den tidligere CEO for Ferrari-koncernen og før det teamchef for Ferraris Formel 1 team Luca di Montezemolo, mener at han er den rette person til at redde Ferrari ud af den værste krise i Formel 1 i mere end 40 år!
 

Ferrari sluttede sæsonen 2020 på en meget skuffende 6. plads i konstruktørernes mesterskab. 2020 bød på nul (!) sejre og kun tre podieplaceringer. Charles Leclerc var på podiet på Red Bull Ring/ Østrig og på Silverstone i England. Sebastian Vettel snuppede en tredieplads på sidste omgang ja nærmest sidste sving i det tyrkiske Grand Prix.

2020 er den værste sæson siden Jody Scheckter og Gilles Villeneuve sad i ”Scuderia Ferrari”-bilerne i 1980, året efter Jody Scheckter blev verdensmester og de sammen vandt konstruktørernes VM! Luca di Montezemolo mener, at have svarene, så Ferrari ikke igen havner i en lignende situation…

”Er det muligt, at jeg igen havner hos Ferrari ?? Det er ikke mig, der afgør det, men indtil videre har jeg ikke fået en henvendelse ..!”

”Jeg tror helt bestemt, jeg ved hvad problemet/ problemerne er, og jeg sikker på, at jeg kan ”fixe” dem!! Jeg ved hvad der skal ske her og nu og fremadrettet. Det er med stor sorg, at jeg ser et meget svagt Ferrari-team, helt ude af kampen om sejre og mesterskaber i toppen. Det gør mig bekymret, for lige nu er det en meget svær periode for teamet..”

”Da Camilleri (Ferrari chef), besluttede sig for, at stoppe, håbede jeg på, at der blev valgt en ny CEO som var villig til at styrke Formel 1-teamet”.

”Jeg er nødt til, at sige det, men der er efter min mening en person som ville være perfekt til at styre Ferrari og det er Stefano Domenicali, som jeg er sikker på vil passe perfekt i denne nye rolle..”

Stefano Domenicali var Ferraris teamchef fra 2008 til 2014. Ganske vist blev det ikke til VM-titler men Ferrari var med ”up front” og vandt adskillige GP-sejre.

Eneste minus lige nu, er at Stefano Domenicali arbejder hos konkurrenten Lamborghini.

Luca di Montezemolo:”Hvis Ferrari vil høre min mening og mine forslag, vil jeg være mere end glad for at dele dem, jeg holder bare så meget af Ferrari. Der har været så mange besværlige tider og der har slet ikke været sejre i år… jeg vil gerne være med til at skabe nye håbefulde tider og mere succes som et mærke som Ferrari fortjener..!”

Luca di Montezemolo påpeger, at Ferrari´s ledelse i Formel 1–teamet behøver en gevaldig opstrammer! Og det er noget ledelsen skal tage alvorligt… andre teams: Mercedes, Red Bull, Racing Point er ”miles ahead”. Et team som Ferrari skal jo være helt i top og ikke være nærmest ”pauseklovne”…

”Jeg er meget bekymret for gamle team Ferrari, 2020 har virkelig været en tur ”op ad bakke”, meget få acceptable resultater og Ferrari har ikke spillet nogen rolle i Formel 1 mesterskabet. Der er mange ting som skal cleares i den nærmeste tid”!

”For at blive et vinderhold, skal holdet vise noget nyt og anderledes. Jeg har altid haft et stærkt hold bag mig, fordi jeg har været god til at finde de rigtige og erfarne folk til teamet..!”

Luca di Montezemolo har noget, at have det i. I begyndelsen af 70´erne lavede Ferrari en del fejlkonstruktioner, men fra 1974 fandt man melodien og Clay Regazzoni var tæt på et VM, men Emerson Fittipaldi var mester efter sidste løb på Watkins Glen/USA. 1975 vandt Niki Lauda VM og var tæt på igen i 1976, men den berygtede ulykke på Nürburgring sendte VM til McLarens James Hunt. 1977 igen VM til Niki Lauda. Ferrari vandt VM for konstruktører 1975-76-77.

Them