Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Lasse L. Sørensen imponerede i NASCAR

NASCAR 
18/12/20 

Lasse L. Sørensen markerede sig stærkt i topklassen i den Europæiske NASCAR serie. I år skulle, for nordjyden, være et læreår i top serien, hvor flere stærke internationale kørere deltager, heriblandt den tidligere Formel 1 verdensmester Jacques Villeneuve. Sidste år deltog og vandt Lasse i support klassen kaldet Elite 2.
 

Her blev der sat flere rekorder, første debutant som vandt Elite 2, den første i Euro NASCAR’s histoie, som vandt et løb fra bagerst på gridden, den debutant som havde vundet flest løb, plus lavede flest overhalinger i et løb. Men i år var forventningerne mere moderate, men dog stadig store. En placering i top 5 ville blive betragtet som et fornuftigt resultat i det 25 bilers store felt. Allerede i det første løb på Vallelunga i Italien lagde Lasse ud med en pole position. I den anden race weekend på Zolder blev der igen skrevet NASCAR historie, denne gang med at være den første rookie nogen side, som vandt et PRO løb. Resten af sæsonen foregik alle i toppen af serien, krydret med endnu en sejr i finaleløbet i Valencia i begyndelsen af december.

Et særpræget Corona-år blev afsluttet med en samlet 2. plads i debut sæsonen, og ikke mindst en 1. plads i Junior mesterskabet.

Lasse udtaler: "Det har været en lidt anderledes sæson med ændret løbs kalender osv. Jeg havde kun tidligere kørt løb på en af banerne, nemlig Zolder. Resten af løbene blev kørt på baner, som jeg aldrig havde kørt på før, så derfor tror jeg også at næste sæson godt kan blive et godt år, hvis alt flasker sig. Jeg skylder selvfølgelig også en stor tak til mit Team DF1, plus mine sponsorer STRØJER TEGL og SAPHE. Uden dem havde det ikke været muligt. Jeg har endnu ikke en kontrakt for næste år, men har allerede nu fået nogle interessante henvendelser fra teams som byder sig til. Mit mål bliver helt klart at vinde mesterskabet i 2021, og derefter benytte mig af muligheden, som det åbner med et sæde i den Amerikanske NASCAR serie".

Lasse L. Sørensen har tidligere kørt DTC i Danmark, hvor han sammen med Team Flexlease.nu Strøjer Tegl, vandt mesterskabet i 2017 som 21-årig. I 2014 vandt Lasse det Franske F4 mesterskab. I 2013 blev han kåret som Dansk Banesports talent. Yderligere er han lillebror til Aston Martin fabrikskøreren Marco Sørensen, som i år har vundet VM for sportsvogns klassen GT PRO i bilen ”Danetrain”, sammen med sin makker Nicki Thiim.

På billederne ses Lasse efter sejren i Spanien i sidste uge.

Lasse Racing


Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  •