Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen vinder sæsonens sidste løb

Formel 1 
13/12/20 

Tam afslutning på forudsigelig sæson
Det har altid være lidt antiklimaktisk at slutte en F1 sæson på Abu Dhabis såkaldte racerbane. Den er smal, kringlet og giver som udgangspunkt processionelle løb - således også i dag. Verstappen vandt fra pole, foran Bottas og Hamilton.
 

Det mest hypede inden løbet, var kampen om 3, pladsen i konstruktørerne mesterskab. Skulle det være Racing Point eller McLaren, der snuppede den. At netop sådan en kamp er det mest hypede, er i sig selv lidt søgt, men søgt eller ej, så fes kampen ud i ingenting. Perez startede på bagerste række og udgik tidligt i løbet. Dermed var det op til Stroll alene, at forsvare de lyserøde farver. Det gik ikke fantastisk og canadieren blev på sidste omgang overhalet af Ocon og måtte nøjes med et enkelt point for 10. pladsen.

Eller var løbet ret fredeligt. Der kom en SC som konsekvens af Perez exit. Mest ophidsende var vel egentlig Mercedes kørernes fælles snurreturer på langsiden, efter løbet. De parkerede pænt, front mod front. Men ingen af dem formåede undervejs at true Verstappen, der faktisk fik en ret ensom eftermiddag. Bottas blev 2'er i løbet og i mesterskabet, uden på nogen måder at have imponeret. Diskussionen går nogle gange på om alle kan gøre det samme som Hamilton, hvis de sad i en Mercedes. Det er ganske tydeligt, at det kan alle ikke - Bottas gør det i al fald ikke. Men at Mercedes er overlegen bliver omvendt bevist af, at Bottas, der har haft en dybest set skuffende sæson, alligevel får sølvmedaljer. Hamilton virkede både træt og lidt ligeglad og listede sin 3. plads hjem uden den store dramatik.

At Mercedes og Red Bull er de eneste i forreste led i år, blev understreget af Albon, der kørte et anonymt, men fejlfrit løb og sluttede på 4. pladsen. Ligesom Bottas er det mere mand end maskine, der er bag den præstation.

Efter de to top teams kom så vinderen af duellen om 3. pladsen for teams - McLaren. Det var med Lando Norris foran Sainz - en stærk præstation, ikke i forhold til teamets historie, men i forhold til de foregående par sæsoner. Ricciardo og Mercedes motorer næste år, skal måske nok blives sjovt.

Riccardo blev nr. 7. Han valgte at køre længe på siden dæk, måske i håbet om, at andre ville få problemer mod slutnigen, men det gjorde andre ikke og dermed måtte han blive på den 7. plads. Gasly blev nr. 8 efter et godt løb,

Der var dueller i løbet - bare ikke rigtigt der hvor det egentlig var vigtigt. Der var gode momenter. Men det ændrer ikke på, at for en F1 kalender, er en ret fesen slutning på en hvilken som helst sæson, at køre i Abu Dhabi.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 13/12/20 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •