Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk´s julegaveservice

Anmeldelser 
14/12/20 

Så er den her - den anden del af Carsten Frimodts fantastiske fortælling om dansk motorsports ”vugge” og første permanente racerbane:
Roskilde Ring på to og fire hjul - Del 2 1963-68.
Det er vel ikke for ingenting, at Roskilde kaldes ”Home of danish motorsport”.
 

Roskilde Ring satte i den grad Danmark på motorsportslandkortet og byen har fostret mange store kørere: I ”gamle dage” f. eks. Gunnar Henriksen, senere 3 generationer Winther, 2 generationer Magnussen, Jason Watt (hvor næste generation Noah er stærkt på vej !) m. fl.

Efter de store løb bl.a. Formel 1 med flere verdensmestre, blev det en form for ”hverdag” på Roskilde Ring, der kom dog stadig udenlandske kørere fra nær og fjern til Grand Prix´erne : Ronnie og Reine (Peterson og Wisell), Peter Revson for bare lige at nævne kendte som senere kom i Formel 1. Grundlæggeren af Williams F1 Frank Williams har også optrådt som kører på Ringen!

Roskilde Ring havde stadig fuldt program med MC-, Formel-, sportsvogns- og standardvognsløb.
Carsten Frimodt fortæller fint og spændende om de mange løb, om profilerne inden for de forskellige klasser. Den spændende læsning følges af en masse fantastiske fotos, nu også i farver.
Vi har her fat i et stykke dansk racerhistorie som grundlagde den senere store succes i udlandet. Uden Roskilde Ring havde dansk motorsport næppe været så langt fremme i dag!

Klik på billederne fra bogen for at se dem i stor størrelse

”Roskilde Ring på to og fire hjul” Del 2, får simpelt hen fem ternede målflag herfra! Den kan i den grad anbefales. Man behøver ikke kun at være motorsports historisk interesseret, jeg mener alle motorsportsfans burde kende ”opstarten” på dansk banesport og det er Roskilde Ring!

Mange danske racerfans tror, at Danmark først kom på racing-verdenskortet med John Nielsen, Tom K., Jan Magussen, Jason Watt, Kurt Thiim, Thorkild Thyrring…. Men faktisk var der en generation før dem med bl.a. Ole Vejlund, Jørgen Ellekær, Hartvig Conradsen og Jens Christian Legarth ( -og ja han er far til Mike og Pierre !) som drog ud i Europa. Her har Carsten Frimodt også ”været på spil” med bøgerne ”De tre Racermusketerer” og ”Skandinavisk Racerelite”. Disse bøger giver et meget fint indblik i den seje kamp for at komme frem i Europa. De kan også anbefales!

Klik på billederne fra bogen for at se dem i stor størrelse

Så herfra de varmeste anbefalinger til endnu en spændende og godt fortalt Carsten Frimodt-historie.
Læg dertil i hundredevis af fotos som gør denne bog til en unik motorsports-”dokumentation”!
Bogen slutter med statistik over rekorder / mestre og en noget sørgelig ”epilog” over Roskilde Rings triste skæbne…

Bogen er udgivet af forlaget ”Veterania” og kan bestilles via din boghandler eller direkte fra www.veterania.dk.
Prisen for 368 spændende sider i hardback er 398.- og den er hver en krone værd! - ISBN: 978-87-89792-83-5

Det er jo altid rart, når der udkommer en motorsportsbog om danskere på dansk '!

Them