FIA Formula 2

Skuffet Christian Lundgaard mangler ord

06/12/20

Årets finaleløb i Formel 2 skulle være løbet, hvor Christian Lundgaard håbede at få rettet op på en yderst uheldig anden sæson halvdel. Efter at have været med helt i front og kæmpe om mesterskabet i første sæson halvdel, begyndte uheldene at forfølge Christian Lundgaard og han må efter en tæt presset sæson tage til takke med en skuffende syvendeplads i mesterskabet.

(Foto: Getty Images)

For femte gang i denne sæson ødelagde uheld i lørdagens løb hele hans weekend. I lørdagens løb startede Christian Lundgaard fra sjette startposition efter at have sat en tid der kun var 0,172 sekund fra pole position og kun 0,051 sekund fra andenpladsen. Men da starten gik blev Christian Lundgaards racer fra ART Grand Prix stående på startstregen. Først efter 50 sekunder kom Lundgaard afsted. Lundgaard satte den ene hurtigste omgang efter den anden, men som løbet skred frem var han nødsaget til at blive på sine gamle dæk i håbet om, at en safetycar ville redde hans løb. Men den kom aldrig og Lundgaard sluttede på 21. pladsen.

Placeringen som nummer 21 gav startplaceringen til søndagens løb. Lundgaard præsterede et stærkt løb og avancerede ni pladser og kørte over målstregen i årets sidste løb som nummer 12.

Mick Schumacher vandt Formel 2 mesterskabet foran Callum Illot.

"Jeg havde virkelig håbet og troet på, at jeg skulle levere en stærk sæsonafslutning" fortalte en fåmælt og skuffet Christian Lundgaard søndag efter løbet. "Bilen var stærk i kvalifikationen og det er marginaler, der skiller os fra en startplacering i forreste række. Men det hele er ligemeget, da bilen står stille da starten går lørdag... Så lige nu er jeg faktisk bare så skuffet, at jeg ikke rigtig har noget fornuftigt at sige lige nu".