Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Første sejr til Perez

Formel 1 
06/12/20 

Racing Point og Renault på podiet
Det mest overraskende resultat i F1 i meget lang tid. Ingen Mercedes på podiet - primært fordi teamet spændte ben for sig selv. I stedet var det Racing Point og Renault der tog sig af podiepladserne - de to teams, der næste år hedder noget andet. Et dramatisk løb, på en anderledes bane
 

VM 2020 blev aldrig spændende. Som erstatning har vi fået nogle anderledes løb og vi har fået et par gedigne overraskelser. Først var det Pierre Gasly der vandt på Monza. Og i dag altså Sergio Perez - og undervejs Stroll på pole position.

I dag var der to gange SC, den første udløst af en overdristig Leclerc på første omgang. Det blev afgørende på den måde, at både Leclcerc selv og Max Verstappen satte deres racere i muren, mens Sergio Perez måtte en tur i pit, for selv om han undslap muren, var det ham, der blev ramt af Leclerc og havde som konsekvens brug for nye dæk. Den anden fordi Aitken i sit første løb tabte bilen i sidste sving og rykkede sin frontvinge af. Her var det så at Mercedes fik den tåbelige idé at lave et uplanlagt pitstop.

For på det tidspunkt lå Russell til en sejr, med et godt forspring til Bottas på 2. pladsen. Englænderen havde vundet starten og generelt set været Bottas overlegen. Planen var at køre løbet på et stop, ikke bare for ham, men også for Bottas. Men SC perioden gjorde Mercedes overmodige, de trak begge kørere ind for at få friske dæk på. Det gik ikke så godt! Først blev Russell sendt afsted med nogle forkerte dæk - og måtte pit igen efter en enkelt omgang. Dernæst fik man problemer med at sætte Bottas' dæk fast på bilen og endte med at sende ham ud på banen igen, med de dæk han kom ind i pitten på.

Det kostede. Mod slutningen var hans dæk så slidte, at han lignede en søndagsbilist på hyggetur, mens de andre susede forbi ham. Russell derimod var på en mission op gennem feltet og havde overhalet båden den ene og den anden og var på vej tilbage på 2. pladsen, og var ved at indhente Perez, da hans nye fine dæk, fik en langsom punktering, der tvang ham i pit og langt ned i feltet. Som et sølle plaster på såret kom han dog til sidst i pointene - for første gang!

Men sejren gik til altså til Perez, der kørte et helt fantastisk løb, fra den ufrivillige snurretur på første omgang til den 1. plads han havnede på, da Mercedes racerne tog det ekstra stop. Havde der ikke været en SC periode, havde det sandsynligvis været en 3. plads han havde fået, men hvor heldet holdt ham for nar sidste søndag, fik han sin hævn denne uge. Da løbet blev startet igen stak han af for de andre, og var aldrig i fare. Når man ikke sidder i den bedste bil, skal man i stedet sørge for at holde sig klar, når de bedste spænder ben for sig selv - og den chance udnyttede han til fuldkommenhed. Undervejs lavede han en del fornemme overhalinger og han understregede, at han ville blive savnet næste år.

Renaultkøreren Esteban Ocon blev nr. 2 efter et fint løb, hvor han for en gangs skyld havde overhånden overfor Ricciardo. Ocon kørte et godt løb og blev belønnet med karrierens første podieplacering. 3. pladsen tilfaldt Lance Stroll, der understregede hvor god Racing Point bilen er - for Stroll er - podieplaceringer eller ej - ikke nogen specielt god kører. Men han har vist sig i stand til stand til at udnytte chancen når den byder sig - og ligesom med Perez, er det jo ikke et helt ringe talent at have.

Sainz blev nr. 4 - også efter en fin indsats, men han kunne ikke gøre noget ved Stroll på de sidste omgange, selvom han var tæt på ham. Ricciardo blev nr. 5, uden at gøre supermeget væsen af sig, mens Albon blev nr. 6 efter en relativ solid indsats, men samtidig ikke en præstation, der gør meget for at styrke sit krav på sædet hos Red Bull næste år. 7 .pladsen gik til Kvjat, der faktisk leverede en af sine bedste weekender i F1. Han var stærk i kvalfikationen, og stærk i løbet, godt kørt af russeren.

På 8. pladsen kom Bottas der holdt liv i sine meget slidte dæk, men ikke en placering, der på nogen måder imponerer. Fejlen ved pitstoppet, var ikke hans skyld; at dækkene ikke kan mere, er ikke hans skyld. Men generelt faldt han igennem overfor den nye mand i teamet. Bottas er bedst, når han ikke er under pres - og det er måske ikke lige den bedste svaghed at have for en professionel sportsmand. Russell fik sine trøste point på en 9. plads, samt et ekstra for hurtigste omgang. Lando Norris, der ellers var god i den første del af løbet endte på en lidt beskeden 10. plads, og kom altså afsted med et enkelt point.

Det var et godt og overraskende løb fra Bahrain, det anderledes layout gav noget andet, men først og fremmest var det SC perioderne, der skabte spændingen i løbet. Om en uge er det slut for Formel 1 2020 - og stedet flytter fra det ene emirat til det andet - Abu Dhabi lægger som så ofte før, asfalt til sæsonafslutningen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sergio Perez
  • Sakhir
  • 06/12/20 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS