Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Jan Magnussen teamer op med danske High Class Racing i FIA WEC

FIA WEC 
02/12/20 

World Endurance ChampionshipJan Magnussen skifter til prototypeklassen og stiller op med det danske LMP2-team High Class Racing i 2021-udgaven af FIA World Endurance Championship.
 


(Foto: High Class Racing)

World Endurance Championship får et nyt dansk trekløver i feltet, når Jan Magnussen i 2021 tilslutter sig LMP2-teamet High Class Racing. Magnussen skal dele teamets ORECA 07-Gibson med holdets nuværende WEC-kører, Anders Fjordbach, samt Dennis Andersen, som skifter op fra European Le Mans Series, hvor han har været en fast del af holdet siden 2017.

– Det er en fantastisk nyhed! Jeg er enormt glad for at blive en del af High Class Racings WEC-program, som også inkluderer 24-timersløbet på Le Mans til juni. Det er et projekt, som vi har arbejdet på længe, og det bliver kæmpestort at stille til start med et dansk team. Vi havde en god test i forbindelse med WEC-løbet i Bahrain i 2019, og jeg ser frem til at blive en del af et hold, som har vist gode takter i langdistanceracing, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: High Class Racing)

– At skifte til prototyper bliver et nyt interessant skridt i min karriere. LMP2 har udviklet sig til en benhård klasse med fantastiske racerbiler og stærke teams, og samtidig er det den eneste kategori, som jeg endnu ikke har prøvet at stille op i på Le Mans. At kunne gøre det sammen med High Class Racing, som er et etableret team i både European Le Mans Series og World Endurance Championship, og som har stærke ambitioner om at vinde, gør det kun endnu bedre.

Aftalen med High Class Racing bliver Jan Magnussens tilbagevenden til prototyper efter en længere årrække i GT-biler. Magnussen kørte fra 1999 til 2002 for Panoz Motorsports i LMP-klassen på Le Mans og i den amerikanske Le Mans-serie, ligesom han i 2003 stillede op i det franske 24-timersløb for Audi-teamet Team Goh.


(Foto: High Class Racing)

High Class Racing har været involveret i dansk og international motorsport i mere end 25 år og har siden 2017 deltaget i European Le Mans Series. Det danske hold sluttede på en generel sjetteplads i debutsæsonen og har siden opnået flere podieplaceringer i det benhårde mesterskab. Holdet debuterede i 24-timersløbet på Le Mans i 2019 og gjorde samme år entré i FIA World Endurance Championship.

– 2020-sæsonen har tydeligt vist, at Anders Fjordbach og Dennis Andersen er en af de stærkeste sølv-bronze-kombinationer i langdistanceracing lige nu. Ved at tilføje en kapacitet som Jan Magnussen sigter vi direkte efter mesterskabstitlen. For os er det ikke nok blot at deltage i verdens største sportsvognsmesterskab. Vi vil også vinde, lyder det fra teamchef hos High Class Racing, Nikolaj Johansen.

2021-udgaven af FIA World Endurance Championship afvikles over seks afdelinger, startende på Sebring International Raceway i Florida til marts. Herefter gæster WEC-feltet så berømte racerbaner som Le Mans, Spa-Francorchamps, Monza, Fuji og Bahrain International Circuit.


(Foto: High Class Racing)

High Class Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • Jan Magnussen
  • High Class Racing
  •