Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk´s julegaveservice

Anmeldelser 
03/12/20 

Imponerende ! Det var min første tanke , da jeg læste ”Danmarks flittigste motorsportsbogsforfatter” (den var lang!) Carsten Frimodts værk ”Tre seje sønderjyder”.
 

Det er ikke første gang Carsten Frimodt laver en ”Triografi”. Mit første møde med en Frimodt bog var værket : ”Skandinavisk Racerelite” om de to svenskere Ronnie Peterson, Reine Wisell og danske Ole Vejlund. Tidligere var der ”De tre Musketerer” om de første danskere J. C. Legarth ( far til Mike og Pierre), Jørgen Ellekær og Hartvig ”Cognac” Hartvigsen som tog springet ud i Europa og senest var der ”Danske F1 drømme” med Belsø, Thyrring og Jac Nellemann. Alle tre bøger kan i den grad anbefales!

Tilbage til de sønderjyske ”knajter”. De er alle tre født inden for få år og inden for et lille område. Deres karrierer er næsten paralle i de første mange år: Go kart, formel biler og ud i ”verden”. Alle tre har en fin formelkarriere som krones med det tyske F3-mesterdskab, som på det tidspunkt sammen med british F3 var de førende mesterskaber.

Senere skiltes vejene, John kørte F3 / F3000/ Sportscar og Kris valgte Sportscarracing og ”Der Kurt” eller ”dansky” blev i Tyskland og vandt DTM i første hug i en Rover!! Senere blev Kurt Thiim helt stor som Mercedes ”Werkfsahrer” i DTM og en enkelt gang i Le Mans.

Nu er jeg godt i gang med at referere Johns, Kurts og Kris´ karrierer… dem kender de fleste danske fans, så nok om det! Alle gjorde de det helt OK trods hårde odds: John vandt Le Mans og Daytona 24 hours mm., Kurt blev tysk mester i både F3 og DTM ( som en af kun to !) og Kris tysk F3 meter, sejre i DTM og gode resultater i Sportscarracing.

Der er selvfølgelig et afsnit om ”knajternes” F1-drømme/ tests. Johns uheldige optræden med en på det tidspunkt stærke Renault F1 på Jyllands-Ringen, Kurts test af en Tyrrell i England, og Kris der var den der var tættest på. Kris testede både for Sauber og Zakspeed og var millimeter fra en kontrakt. Men som så mange gange før ”det drejer sig om penge”!

Jeg sidder stadig og bladrer i bogen og opdager nye billeder… og dem er der rigtig mange af! Bogen her tror jeg er længe ventet af danske motorsportsfans. Stort set alle andre danskere med en stor karriere i motorsport er med i en eller anden form for bog / biografi. Kris udgav godt nok bogen ”Jeg vandt” i 1989 men for ham er der heldigvis sket meget godt siden! John og Kurt har trods gode karrierer ikke fået en ”historie”. Det har Carsten Frimodt i den grad rådet bod på nu med ”Tre seje sønderjyder”!!

”Tre seje sønderjyder” er er must for alle danske racingfans… her er historien og tre ”knajter” fra sønderjylland” som ”against all odds” skaffede sig en flot karriere.

Bogen er bare så flot, hardback ca. 350 sider og tæt på en ”million” fantastiske billeder leveret af både proffer og fans.

Som jeg så anmeldt andentsteds: ”Bogen er en oplagt julegave”… hvis man kan vente så længe! Jeg har læst bogen lettere ”overfladisk”…. Nu skal jeg tilbage i lænestolen og ”rånyde/læse”..
Kære danske motorsportsvenner… den bog må I unde jer selv.

Min vurdering: 7 DTM pokaler på en scala 1-6

Bogen kan købes/ bestilles hos førende boghandlere eller direkte hos forlaget: www.veterania.dk

Til slut vil jeg bruge indledningsordet: 'Imponerende' om Carsten Frimodts fortælleevne og de mange udgivelser. Der findes bag i ”Tre seje sønderjyder” en afsnit med tidl. udgivelser fra Carsten Frimodt, tjek dem lige.

Them