Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Defekt ødelagde Christian Lundgaards mesterskabschancer

FIA Formula 2 
29/11/20 

Christian Lundgaards chancer for at vinde Formel 2 mesterskabet i sin første sæson forsvandt ved weekendens næstsidste afdeling, der blev afviklet i Bahrain. En defekt på bilen i lørdagens hovedløb sendte Christian Lundgaard bagud gennem feltet og gav samtidig en dårlig startplacering til søndagens løb.
 

I hovedløbet startede Christian Lundgaard fra niende startposition i sin Formel 2 racer fra ART Grand Prix. Men det stod meget hurtigt klart, at Lundgaard måtte slås ekstra hårdt med bilen og han mistede stille og roligt placeringer til konkurrenterne. Efter løbet viste det sig, at en krængningsstabilisator var knækket på anden omgang, hvilket gjorde bilen umulig at køre samtidig med at det gav et hårdt slid på bagdækkene og Lundgaard mistede ialt ti placeringer og sluttede på 19. pladsen.


(Foto: Getty Images)

Resultatet fra lørdagens løb gav startplaceringen til søndagens løb, hvor Christian Lundgaard fik vist, hvad han kunne med en velfungerende bil. Fra 19. startposition kørte han sig op igennem feltet. Der var flere hårde og langvarige dueller med blandt andet Drugovich og mesterskabsførende Schumacher undervejs. Men på sidste omgang fik Lundgaard sat en overhaling ind på Mick Schumacher og kom dermed i mål på en, startplaceringen taget i betragtning, flot sjetteplads.

Desværre betød weekendens resultater, at Christian Lundgaard faldt fra fjerde- til sjettepladsen i mesterskabet, 56 point efter førende Mick Schumacher, men kun 13 point fra tredjepladsen.

"Totalt set var det en ekstremt skuffende weekend" sagde Christian Lundgaard efter søndagens løb. "Lørdagens løb er det vigtigste løb og får du ikke et godt resultat der, så er weekenden ødelagt. Det var virkelig frustrerende ikke at være konkurrencedygtig i løbet lørdag, så jeg var glad for, at teamet efter løbet trods alt fandt en så alvorlig fejl på bilen.

Anti-roll baren knækkede allerede på anden omgang, så det var et svært løb. Samtidig fik vi slet ingen data, som vi kunne bruge til søndagens løb, så der var bilen stadig ikke perfekt. Men selvom bilen ikke var perfekt, så var det et godt løb, hvor jeg fik holdt mig ude af al balladen og vandt nogle fede dueller. Men alt i alt en skuffende weekend for mesterskabet, hvor vi næste weekend skal have en uovervindelig bil, hvis vi skal gøre noget ekstraordinært i mesterskabet".

I næste weekend afvikles sidste afdeling af Formel 2 mesterskabet. Denne afdeling afvikles også i Bahrain, men på et nyt lynhurtigt layout, hvor banens midterste svingkombinationer udelades.

Stilling i Formel 2 efter 11. afdeling
1. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 205 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 191 point
3. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 162 point
4. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 159 point
5. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 157 point
6. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 149 point

Resterende løbskalender
12: 4-6/12 Bahrain (ydre bane-layout)

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sakhir
  • 29/11/20 - Sakhir - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS