Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Noah Degnbol og Silas Rytter udtaget til DASUs nettotrup

Go Kart 
25/11/20 

De første to lovende kartingkørere er udtaget til den nye nettotrup, og får nu øget støtte fra DASU – Noah Degnbol (Faxe, klub: BGK) og Silas Rytter (Sæby, klub: TMS).
 

DASU har til i sæsonen 2020 oprettet en nettotrup i talentarbejdet i motorsporten. Som del af nettotruppen får kørerne adgang til mere individuelle forløb, hvor der vil være fokus på både kortsigtet præstationsoptimering ved hjælp af relevante tilknyttede eksperter, men ligeledes langsigtet karriereplanlægning og støtte i overgangen til banesporten. Som del af udtagelsen er kørerne i nettotruppen også Team Danmark-atleter.


Silas Rytter

”Vi ser på flere parametre, når vi udtager kørere til nettotruppen. Men først og fremmest er det kørere, der har et øjeblikkeligt internationalt resultatperspektiv. Dette er i høj grad gældende for Noah og Silas, der begge er lykkedes med at sætte et aftryk på de løb, de kører. Senest blev Noah sekser til Champions of the Future, mens Silas også har markeret sig stærkt med podieplacering i Rotax Euro Challenge henover sæsonen,” siger Jacob Nørtoft, projektansvarlig karting i DASU om udtagelsen.


Noah Degnbol

”Dansk bilsport nyder i disse år en hidtil uset succes internationalt. Kartingsporten har en helt afgørende betydning for den fortsatte udvikling af talenter, og arbejdet med helt unge kartingtalenter har derfor højeste prioritet hos både DASU og Team Danmark. For at styrke denne indsats blev et helt nyt koncept for talentudvikling i karting taget i brug i 2020, og trods de store udfordringer, COVID19 har medført, er det dejligt at se, at arbejdet allerede begynder at bære frugt. Jeg byder Noah og Silas velkommen til nettotruppen,” siger Bo Baltzer Nielsen, DASU sportschef.

Silas Rytter planlægger at deltage i både internationale kartingløb og hjemlige banesportsløb i 2021, mens Noah Degnbol Møllers planer endnu ikke er kendte.

Du kan læse mere om DASU og talentarbejdet her på dasu.dk.