Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Teamchef, coach og F5-mester: Mads Hoe vandt i en travl sæson

Formel 4 DK 
23/11/20 

Formula 4 DKDet er ikke første gang, han stikker af med hæderen i Formel 5-klassen. I 2018 vandt Mads Hoe også mesterskabet, og efter en afstikker til Formel 4 sidste år var Hadsten-køreren i år tilbage i klassen.
 


Mads Hoe er dansk Formel 5-mester 2020.
(Foto: Boxengasse)

Med kun tre løbsweekender blev det en afkortet fornøjelse for den 23-årige racerkører, som vendte "hjem" til F5 med to formål; at vinde mesterskabet og at give Formel 4-kørerne kamp til stregen.

"Sidste år ville jeg prøve kræfter med Formel 4. Det gav god mening efter at have vundet Formel 5-mesterskabet, men økonomien i skiftet var lidt udfordrende", erkender Mads Hoe, som gik fra selv at eje sin Formel 5-racer til at have leaset Formel 4-bilen.

"Jeg har det allerbedst med at sidde i min egen racerbil, for hvis der så sker noget, er det min bil der er i stykker - og jeg kan selv afgøre om jeg har råd til at reparere den. Det fungerer ikke helt på samme måde i en lejet racerbil, og det påvirkede mig når jeg sad bag rattet."


Efter en afstikker til F4 var Mads Hoe "hjemme" i F5-bilen i 2020.
(Foto: Boxengasse)

Men det er gået ganske fornuftigt i årets tre afdelinger. Udtrykket "pokal eller hospital" er ikke helt ved siden af, hvis man kigger på resultatlisterne for 2020 - enten var Mads bedste Formel 5-kører, eller også udgik han inden målstregen.

"Ja, det er en lidt sjov statistik... Og med det i mente havde jeg egentlig håbet at sæsonen var blevet lidt længere, så statistikken ikke var så sort/hvid", griner F5-mesteren.

Udover at være racerkører kan Mads også skrive studerende og teamchef på CV'et. De seneste par år har Mads Hoe Motorsport ikke kun drevet en bil til Mads og lillesøter Mille. Sidste år tog Christoffer Christensen sig af Mads' vinderbil fra 2018, og i år har både Mille og Jacob Bjerring kørt under Mads Hoe Motorsport-navnet.

"I starten var det bare mig, der kørte, og da Mille også kom med på banen oprettede vi et firma til at drive det hele i. Da jeg så skiftede til Formel 4 var der jo en bil i overskud, og det har vist sig at fungere rigtigt godt for os at drive et team - så det fortsætter vi med", fortæller Mads Hoe, der i år har haft nok at se til i løbet af en løbsweekend.


Det er endnu ikke sikkert, at Mads Hoe vil forsvare titlen i den kommende sæson.
(Foto: Boxengasse)

"Jeg er glad for at vi kan være med til at gøre det muligt for unge kørere at komme ud i en formelbil uden at det skal koste en formue. Vi har efterhånden bevist at vi har styr på hvordan sådan en bil skal drives, så jeg regner da med at vi også næste år har et par kørere med i klassen", siger han, og afslører at næste sæson for hans eget vedkommende slet ikke er planlagt:

"Jeg ved faktisk ikke om jeg skal køre, eller om jeg vil fokusere på rollen som teamchef og coach for andre kørere. Det kommer nok meget an på om der er kørere til alle bilerne, eller om der står en i hjørnet og lokker... Jeg synes faktisk at teamchef-jobbet er meget spændende, så det tager jeg lidt som det kommer", slutter Mads Hoe.

Formel 4 Danmark

Grippo


Læs mere om:
  • Mads V. Hoe
  •