Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Mester i debutsæsonen: Conrad Laursen kigger på 2021-muligheder

Formel 4 DK 
20/11/20 

Formula 4 DKÅrets mester i Formel 4 Danmark hedder Conrad Laursen. Laursen tog til i år springet fra karting og ind i formelbilerne, og til trods for at sæsonen i år blev kortere end ventet grundet corona-restriktioner, så blev det en sæson, som årets mester ikke tøver med at kalde lærerig.
 


Conrad Laursen er dansk Formel 4-mester 2020.
(Foto: Boxengasse)

- Det faldt mig faktisk overraskende naturligt at skifte ind i Formel 4. Jeg har ikke mærket et kæmpe hop, som nogle snakker om, når de skifter kart ud med bil. Bilen passede mig godt fra start, og jeg tror, det til dels er et spørgsmål om, at der er mere fart i bilen, fortæller Conrad Laursen.

Conrad Laursen endte som mester efter tre afdelinger. Det var ikke den sæsonlængde, som den nyslåede formelkører havde håbet at skulle køre i - men alt taget i betragtning, så fik årets nye mester den vigtige læring med hjem:

- 2020 har virkelig været op og ned. Det var fantastisk at tage titlen, men jeg ville godt nok gerne have kørt om den i Sverige - sådan gik det dog ikke. Corona har spillet meget ind i år, men jeg fik trods alt masser af læring og en god sæson ud af det i sidste ende, forklarer han.


I en forkortet sæson blev det Conrad Laursen, der tog DM-titlen i Formel 4.
(Foto: Boxengasse)

Jagter udlandet

Om vi ser Conrad Laursen forsvare sit mesterskab på hjemlig asfalt i 2021 er dog mere tvivlsomt. Det unge formeltalent er i fuld gang med planerne for 2021, og de kunne meget vel pege sydpå.

- Vi tester ved nogle teams i den italienske Formel 4-serie i øjeblikket. Italien er at regne som den formentlig stærkeste serie i Formel 4 overhovedet, og derfor er den med i overvejelserne. Jeg tror, det godt kunne ende med, at jeg kører Formel 4 i enten Italien eller Tyskland næste år.

Målet er udlandet og en endnu skarpere konkurrence, men årets mester er til gengæld ikke sen til at rose den danske serie:
- Konkurrencen er selvfølgelig stærkere i udlandet, men Danmark har omvendt rigtig mange gode forcer, som jeg har nydt godt af i år. Det gælder blandt andet, at du kan køre tidligere end i de andre lande, og det giver mange fordele. Det er en god vej ind i F4, og du kan lære det hele, uden det hele bliver ekstremt dyrt og stort, siger han og fortsætter:

- Jeg føler mig virkelig klar til 2021 efter det, jeg har leveret i serien i år. Det er teknisk, det er på setup og feedback samt starterne, at jeg virkelig har rykket mig i år. Jeg har også lært meget af at analysere data i F4 i år, og det er bestemt viden, jeg glæder mig til at arbejde videre med i næste sæson, afrunder han.

Formel 4 Danmark

Grippo


Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  •