Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt - Danskersucces i ørkenen

Diverse 
19/11/20 

Danskersucces i ørkenen - VM-sejr og VM-titler, podier, mesterskaber og meget mere.
Foruden det, set med danske øjne, fantastiske WEC-løb i Bahrain var der også dansk deltagelse i store baneløb i USA, Frankrig og Tyrkiet. Det blev sædvanen tro til sejre, podieplaceringer og mesterskaber.
 

Siden sidst


(Foto: Drew Gibson)

DaneTrain verdensmestre!
På Bahrain International Circuit blev sidste afdeling af FIA World Endurance Championship (WEC) 2019-2020 afviklet, og fire danskere fik hovedroller.
Marco Sørensen og Nicki Thiim sluttede på femtepladsen i Bahrain, men resultatet var nok til at dansker-duoen, bedre kendt som The DaneTrain (Aston Martin), slutter som samlet vinder af VM i klassen.

Dermed afløser duoen de regerende mestre Michael Christensen/Kevin Estre (Porsche) der til gengæld afsluttede en svær sæson med en meriterende VM-sejr i GTE Pro-klassen. Michael og Estre slutter dermed på tredjepladsen. Til sammen har de tre danskere vundet fem af de otte tællende afdelinger til mesterskabet.
Læs DASUs reaktion her


Michael Christensen vinder i Bahrain og sikrer sig tredjepladsen i VM

I klassen GTE Am vandt Nicklas Nielsen sammen med holdkammeraterne hos AF Corse Ferrari (Collard/Perrodo) den samlede sejr i FIA Endurance Trophy for GTE Am Drivers, efter teamet sluttede lørdagens løb i Bahrain på andenpladsen i klassen. Det skete efter fantastisk kørsel fra Nicklas, der i løbets sidste to timer bragte teamet frem til den nødvendige placering i løbet.
Læs mere her

Podieplaceringer i USA
Det traditionsrige Sebring 12 Hours i Florida blev afviklet lørdag. Mikkel Jensen, David Heinemeier Hansson og canadiske John Farano sluttede løbet på andenpladsen i LMP2-kategorien (nr. 10 samlet) for Starworks Motorsport. Dermed er Mikkel sluttet på podiet i de sidste tre LMP2- løb han har kørt i år, heraf de to øverst på skamlen.
Læs mere her

Uheld forfølger Kevin
Uheldene vil ingen ende tage for Kevin Magnussen i indeværende sæson.
Det tyrkiske F1 Grand Prix blev kørt på Istanbul Park, og midtvejs i løbet var danskeren godt med og kæmpede om points. Så kiksede Haas-mekanikerne et pitstop, hvilket satte Kevin to omgange bagud og han sluttede som P17.
Lewis Hamilton vandt nok engang i sin Mercedes, og kan nu kalde sig verdensmester for syvende gang.
Læs mere på www.formula1.com


Frederik Schandorff sikrer sig titlen i GT World Challenge Europe Endurance Cup
(Foto: Frederik Schandorff Racing)

Podie til Lind og mesterskab til Schandorff
Finaleløbet i GT World Challenge Europe Endurance Cup blev kørt søndag på Paul Ricard i Frankrig. Løbet blev en succes for Dennis Lind, der sammen med sine italienske holdkammerater Mapelli og Caldarelli besatte tredjepladsen for Lamborghini. Mikkel Mac fik internationalt comeback og kom i mål som nr. otte, ligeledes for Lamborghini, mens Frederik Schandorff rundede danske deltagere for det italienske traditionsmærke af ved sammen med Kujala/MacDowall at vinder Silver Cup (P14 i løbet) og samtidig blive samlet mester i denne kategori.
Mikkel O. Pedersen og holdkammerater kom i mål som nr.23 for Porsche-teamet Dinamic, mens Nicolai Kjærgaardhavde uheld og udgik med sin Bentley.
Læs mere her


Bastian Buus vinder GT4 European Series
(Foto: Frederik Schandorff RacingBastian Buus Racing)

Mesterskab til Buus, sejr til Watt
I rammeprogrammet på Paul Ricard deltog flere unge danskere. 17-årige Bastian Buus sikrede sig sammen med tyske Jan Kasperlik den samlede sejr i Pro/Am kategorien i løbsserien European GT4 Series. Det er så meget mere imponerende da sydjyden er i sin rookiesæson. Nicolaj Møller Madsen og holdkammerat havde uheld under træningen og kom ikke til start, men sikrede sig alligevel den samlede tredjeplads i mesterskabet. Begge danskere kører for Allied Racing.
Læs mere her

Ligeledes på Paul Ricard blev sidste afdeling af Lamborghini Super Trofeo Europe kørt, og her sikrede Noah Watt sig sin første internationale sejr i bil. Sammen med tyske Balthasar vandt Noah en dramatisk finale, mens Kevin Rossel og makker blev nr. fire.

 

Det sker

Oliver og Sebastian på Imola
Oliver Rasmussen stemplede med to sejre i sidste runde for alvor ind i mesterskabskampen i FIA Regional F3 Championship, hvor han er på tredjepladsen. Den kommende weekend afvikles næstsidste runde af mesterskabet på traditionsbanen Imola.
På samme bane er Sebastian Øgaard til start i det italienske Formel 4-mesterskab.