Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Dansk racerkører er blandt Europas bedste

GT4 European Series 
16/11/20 

Den danske racerkører Nicolaj Møller Madsen tilbagelagde sæsonens sidste racerløb, da det i weekenden blev til endnu en topplacering i motorsportens GT4-serie. En grundlæggende kort men mentalt hård sæson er nu veloverstået, hvilket efterlader racekøreren tilbage med troen på en stor 2021-sæson.
 

26 løb. 17 podieplader. 6 poles. Det er de kolde tal for en lettere amputeret motorsport-sæson for den danske racerkører Nicolaj Møller Madsen, som i 2020 har tørnet ud for det tyske Porsche-motorsportshold: Team Allied Racing. En sæson der i weekenden blev rundet af med en samlet 3. plads til holdet i den europæiske GT4-serie. Et resultat der efter omstændighederne er godkendt og som runder en udfordrende sæson af for racerkøreren med rødder på Fyn.

”Målet var klart inden sæsonen. Vi skulle se, om vi kunne få den første sejr til Porsche i et GT4 løb i Tyskland samt slutte i top 3 i mesterskabet. Det mål har vi i den grad indfriet”, lyder det fra racerkøreren, som derudover også kunne fejre den samlede sejr i holdkonkurrencen med holdet.

Og foruden en god slutplacering i den samlede stilling i GT4 for hele holdet har der også været stor personlig succes at hente i sæsonen. ”Jeg er ligeledes stolt over min første sæson i GT4 Tyskland, hvor jeg har kørt nogle af mine bedste ”races” i min karriere”. Især ét løb har vagt opsigt blandt motorsportsfans, hvor den hurtige racerkører kørte sig til en sejr på banen Red Bull Ring i Østrig efter at være startet i 18. position.

Det negative blev vendt til noget positivt

Som alt andet i år 2020 har også motorsporten været præget af COVID-19 med en række aflysninger foruden en meget komprimeret løbskalender. Især var det antallet af løb i den sidste halvdel af året, der satte pres på kalenderen. ”Corona'en ændrede i den grad sæsonen, der allerede skulle være startet med løb i april og afsluttet i oktober. I stedet blev der kørt løb fra august til november.”

Men på trods af den forandrede kalender og tilværelse, hvor det blandt andet har budt på en måneds uafbrudt rejse i udlandet for den danske racerkører, har det været en lettelse blot at kunne få lov at køre racerløb, hvilket længe så ud til at være en umulighed grundet rejserestriktionerne især. ”Jeg har kørt 11 weekender i træk med og i de seneste 29 dage været afsted uden at være hjemme i Danmark. Det har virkelig været fedt, at jeg har kunne afvikle alle vores løb, og jeg er egentlig bare glad for, vi ikke har mistet vores sport”, lyder det taknemmeligt. ”Men omstændighederne har ikke gjort det nemt”.

Corona til trods er det blevet til et flot internationalt resultat for fynboen. Sæsonen er nu overstået og arbejdet frem mod 2021-sæsonen er allerede begyndt, hvor det blandt andet er planen at deltage i de asiatiske racerløb. Hvis alt går vel fortsætter Nicolaj Møller Madsen med at køre for Allied Racing.

Resultater for Nicolaj Møller Madsen i 2020-sæsonen:

GT4 European – Individual 3. plads
GT4 European – Team Championship 3. plads
GT4 Germany – Individual 2. plads
GT4 Germany – Team Championship 1. plads
24 Hour Nürburgring 2. plads

Nicolaj Møller Madsen

Rasmus Schriver


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Allied-Racing GmbH
  • Paul Ricard
  • 15/11/20 - Paul Ricard - GT4 European Series
  •