Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Tæt på titlen: Bastian Buus vil vinde det europæiske GT4-mesterskab

GT4 European Series 
13/11/20 

Den danske racerkører Bastian Buus er favorit til mesterskabstitlen, når han lørdag stiller op til finalen i GT4 European Series på Paul Ricard.
 


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus har haft en forrygende debutsæson i det europæiske GT4-mesterskab, hvor det blot 17-årige Porsche-talent har formået at lægge sig i spidsen i den benhårde sportsvognsserie. Buus har sammen med sin teamkammerat fra Allied-Racing-teamet formået ikke blot at vinde løb i Pro-Am-klassen, men også at slå de hurtigere og mere erfarne Silver Cup-kørere, hvilket har bragt den unge dansker i rampelyset.

– Det har været en fuldstændig fantastisk sæson, hvor det er lykkedes os at vinde løb i hver eneste afdeling af mesterskabet. Vi startede sæsonen med nogle ydmyge forventninger, men det er gået over al forventning, takket være en stærk indsats fra hele Allied-teamet og fra min teamkammerat, Jan Kasperlik. At vi fører mesterskabet inden finalen i min rookiesæson er jo helt fantastisk, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus, som netop grundet sin overlegne performance i GT4-mesterskabet fik mulighed for at debutere i den tyske Porsche Carrera Cup i sidste weekend, stiller til start i mesterskabsfinalen med en solid føring. Danskeren og den tyske teamkammerat holder førstepladsen med 197 point, mens andenpladsen – som i øvrigt indtages af søsterbilen fra Allied-Racing ­– præsterer 170 point. Med 25 point til løbsvinderen og 18 point til andenpladsen kan Buus og Kasperlik således sikre sig mesterskabstitlen allerede i det første af finaleweekendens to løb.

– Vi går helt klart efter at sikre titlen i første løb. Andet løb køres nemlig lørdag efter mørkets frembrud, og selv om det bliver spændende at køre et natteløb, så bliver også en helt ny udfordring for mig. Heldigvis får vi mulighed for at forberede os på mørket, da kvalifikationen afvikles fredag aften. Det bliver nyt og spændende, men også lidt presset. Vi krydser fingre for, at vi kan slutte året af på toppen!


(Foto: Bastian Buus Racing)

Tidsplan – GT4 European Series – Paul Ricard

Fredag 13. november
10.45 – Træning #1 (60 min)
14.55 – Træning #2 (60 min)

Lørdag 14. november
19.40 – Kvalifikation #1 (20 min)
20.10 – Kvalifikation #2 (20 min)
11.15 – RACE #1 (60 min)
18.45 – RACE #2 (60 min)

Livestreaming og opdateringer: european.gt4series.com/live

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Paul Ricard
  • 15/11/20 - Paul Ricard - GT4 European Series
  •