Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk´s julegaveservice

Anmeldelser 
13/11/20 

Sig nærmer tiden…

”DTC fra start til målflag”.

 


(Foto: Morten Alstrup)

Så er den her! En længe ventet bog/ dokumentation over et af de længst levende og mest populære mesterskaber i dansk motorsport: DTC.

Hvis ting skal fungere, skal det ofte være jysk. DTC blev til i en kø på E45. Ophavsmændene var den senere DTC-promotor Peter Elgaard og dansk motorsports svar på Murray Walker, chefspeaker Morten Alstrup. Det er også de to herrer som er ”hjernerne” bag denne for mange med længsel ventede udgivelse!


(Foto: Morten Alstrup)

”DTC fra start til målflag” er en gedigen fætter på 400 sider og over 800 billeder/ illustrationer. Det er en godt fortalt historie, og hver sæson gennemgås krydret med historier og anekdoter fra mange af de i alt 171 (!!) kørere som har deltaget i mesterskabet gennem årene.


(Foto: Morten Alstrup)

Som nævnt gennemgås sæsonerne fyldigt med masser af gode billeder, kommentarer osv. for så at slutte med en mesterskabsstilling hvor alle sæsonens deltagere er nævnt med resultater, eller for nogens vedkommende mangel på samme !

Ud over gennemgangen af de forskellige sæsoner byder bogen på forskellige sjove tema´er som for eksempel: Fans, Gridshow, værkstedhumor m.fl. Det hele krydret med sjove billeder.


(Foto: Morten Alstrup)

Jeg har besøgt de danske baner siden 1967 og har set en masse god motorsport med de gamle helte: Sven Engstrøm, Jens Winther Sr., Aage Buch-Larsen, Tom Belsø, Erik Høyer, Leif Petersen, Flemming ”Maler” og, og… og der var meget… ja rigtig meget godt race og det mindes jeg med stor og nostalgisk glæde!
Men for mig har DTC (sammen med Special Saloon Car) været det ypperste. DTC opgraderede dansk motorsport, og tiltrak udenlandske kørere: Jens Edman, Pontus Mörth, James Thompson, Markko Martin, Emmet O´Brian, Thomas Engström m. fl.
Senere da DTC en kort overgang var STTC trak Jyllands-Ringens Grand Prix stjerner som Fabrizio Giavanardi (ETTC-mester), Gabriele Tarquini (WTCC-mester), Colin Turkington (BTCC-mester), Richard Rydell (WTCC) m.fl. Et bevis på, at DTC/STCC-konceptet fungerede og trods alt var anerkendt også udenfor Resenbro.

”Alting har en ende” sang nu desværre afdøde Michael Bundesen og DTC som Super 2000 døde en lidt sørgelig død, men blev hurtigt afløst af det nye ”Danish Thundersport Championship”… klassen med V8 biler.


(Foto: Morten Alstrup)

Trods samme navn ”DTC” var det jo to vidt forskellige ”størrelser”. Men jeg tror, at navnet/ brandet ”DTC” var så fastgroet hos de danske motorsportsfans, at man automatisk levede videre med ”bulderbasserne” som ”kongeklassen”, hvilket bogen for mig skildrer godt. Det beviser bare, at makkerparret Elgaard/ Alstrup har markedsført ”DTC” helt rigtigt… desværre har diverse kriser, stigende omkostninger (dog ikke Corona !!), medført at også DTC V8 lukkede ned …


(Foto: Morten Alstrup)

Så meget udenomssnak… tilbage til værket: ”DTC fra start til målflag”. En helt igennem gennemført historie om en succes-klasse, sæson for sæson med div. mesterskabsstillinger, bunker af billeder, sjove anekdoter og til slut en sektion med diverse statistikker og beskrivelser af alle deltagende kørere lige fra Phillippe Siffert som smadrede sin bil under træning og egentlig aldrig deltog til heltene Magnussen, Watt, Elgaard (Jr.), Kasper H, Nykjær, Nielsen (som dog aldrig blev mester!), Lind, Carlsen, Sylvest…


(Foto: Morten Alstrup)

DTC revolutionerede dansk banesport med stor TV-dækning og megen omtale i den skrevne presse. Mange danskere har haft store oplevelser med dette mesterskab og derfor er Elgaard/ Alstrups mesterværk et ”must” for alle fans/ elskere af dansk banesport ! Der er underholdning for alle pengene og jeg kan kun varmt anbefale dette ”værk”. Den får ikke kun seks pokaler, men hele skabet fuldt!!

”DTC fra start til målflag” kan købes i alle velassorterede boghandler. Bogen er på 400 sider med 838 fotos og koster 349.- Bogen udkom 26. oktober, så det er bare afsted !!


(Foto: Morten Alstrup)

Them
 D4 Enterprise Solutions