Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

Dansk racerkører sætter ord på karrierens højdepunkt

Int. Formel racing 
11/11/20 

Christian Rasmussen sikrede sig i år det amerikanske formelmesterskab i løbsserien US F2000 og et stipendium, der skal hjælpe ham med at indfri drømmen om IndyCar. Her fortæller han om en hæsblæsende sæson, der startede med at blive udskudt på grund af corona-situationen, men som endte lykkeligt med et mesterskab.
 

IndyCar er det amerikanske svar på Formel 1, og det er netop det ypperste i amerikansk motorsport, Christian Rasmussen går benhårdt efter. Han er godt på vej, efter han i år vandt løbsserien US F2000 og et stipendium på knap to millioner kroner, der gør, at han kan tage næste skridt i karrieren uden at bekymre sig om økonomi. Netop penge er et vigtigt aspekt i en dyr sportsgren som motorsport, hvor man som racerkører selv skal skaffe det budget, det kræver for at være med. Faktisk var det pengene, der blev afgørende, da Christian Rasmussen i sin tid valgte at satse på den amerikanske drøm.

”Mange danskere går efter Formel 1 i Europa, men jeg havde ikke budget til det. Derfor kiggede jeg på andre muligheder, og i USA er der de her stipendier, man får, hvis man vinder et mesterskab. Motorsport fylder meget i USA og får stor opmærksomhed, så der er gode penge i det og en større mulighed for at blive professionel racerkører. Personligt synes jeg, det er det fedeste racerløb, der findes, fordi alle kører i de samme biler, hvilket betyder, at alle ligger tæt,” fortæller Christian Rasmussen.


(Foto: USF2000)

Selvom han kører i USA, er han stadig bosat i Danmark, hvor han også har prioriteret at tage en studentereksamen sideløbende med motorsport-karrieren. Efter tre år som Team Danmark-elev fik han studenterhuen på i 2019.

”Da jeg startede på gymnasiet, var jeg i startfasen af min sportskarriere, så sporten var ikke et fuldtidsjob. Jeg så det som en fed mulighed for at lave noget andet ved siden af motorsporten, og jeg vil gerne kunne begå mig i samfundet og snakke med om de ting, der rører sig. Jeg synes også, det er vigtigt at udvikle sig som person, og det synes jeg, at man gør som gymnasieelev,” siger den danske racerkører.

Påvirket af corona-situationen
2020 har været et anderledes år for alle og også for racerkørerne i US F2000. Sæsonen startede med at blive udskudt på grund af den verdensomspændende pandemi, og det betød, at Christian Rasmussen var nødt til at blive i USA og ikke kunne rejse frem og tilbage mellem USA og Danmark, som han plejer.

”Sæsonen skulle starte i marts, og vi var klar i Florida og havde kørt den første træning, men så blev løbet udskudt til juni på grund af corona. Det betød, at jeg var nødt til at flytte ind hos en team-kammerat og bo hos hans familie i New Orleans. De var rigtig gode til at tage mig ind i familien, men det var en omvæltning at bo i USA i så lang tid. Det var specielt, men samtidig fedt,” siger Christian Rasmussen.

Udskydelsen betød, at samtlige løb skulle afvikles over en periode på fire måneder. Dermed blev sæsonen mere kompakt end normalt. Men på trods af en alvorlig pandemi, en kompakt sæson og anderledes boligforhold lykkedes det for Christian Rasmussen at vinde et amerikansk formelmesterskab som den første dansker i historien.

”Jeg tror, det handler om kontinuitet. Det er mit tredje år med teamet, og gennem tiden udvikler man et forhold og lærer hinanden bedre at kende. Vi stoler på hinanden, og alle bliver hele tiden bedre, så i år er det gået op i en højere enhed,” lyder vurderingen fra Christian Rasmussen, som naturligvis selv har arbejdet hårdt for at tage det skridt, han har taget.

”Jeg gør alt, hvad jeg kan for at performe, og jeg træner meget. Jeg har blandt andet fokuseret på reaktionstræning og mentaltræning, og jeg har fundet mig selv og ved, hvad der fungerer for mig. Det er alt sammen noget, man udvikler over tid.”

Med mesterskabet er der også fulgt en øget medieinteresse for Christian Rasmussen, og det glæder han sig over.

”Jeg kan tydeligt mærke en øget interesse. De danske medier har normalt stor fokus på Formel 1, så det er fedt at vinde et mesterskab og få en masse omtale. Jeg har talt med mange danske medier,” siger Christian Rasmussen.

Næste skridt
Lige nu er han hjemme i Danmark, men i december vender han tilbage til USA for at starte forberedelserne frem mod næste sæson, der starter til marts. Her skal den danske racerkører vænne sig til at køre i en anden bil.

”Bilen er hurtigere, den har bredere dæk og flere hestekræfter, så det bliver en anderledes oplevelse. Jeg har endnu ikke siddet i bilen, men jeg skal testkøre den i december, og det glæder jeg mig til. Selvom sæsonen først starter til marts, så går jeg en intens tid i møde med masser af forberedelser,” fortæller Christian Rasmussen.

Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  •