Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
10/11/20 

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: Sejr til Mikkel Jensen, to sejre til Oliver Rasmussen - læs mere om danskersuccesen her
 


Patrik Matthiesen.

Siden sidst

GT-finaler i Europa

Flere europæiske GT-mesterskaber havde finaleløb med dansk deltagelse den forgangne weekend. Bedst gik det for Nicolaj Møller Madsen i ADAC GT4 Meisterschaft, men på trods af en sejr og en tredjeplads på banen i Oschersleben måtte fynboen og hans tyske makker i deres Porsche tage til takke med en samlet andenplads, blot to points efter vinderne.
Også på Oschersleben debuterede Bastian Buus i Porsche Carrera Cup Deutschland. Grundet tekniske problemer kom han ikke til start i race 1 og sluttede P11 i andet løb.

På Silverstone i England blev det ligeledes klart at Patrik Matthiesen og hans britiske makker i McLaren slutter samlet nummer to i British GT4 Championship, og endelig blev det til en tredjeplads for Frederik Schandorff i det italienske Gran Turismo Championship GT3 i finalen på Monza for hans Lamborghini-team. Samlet blev Frederik og team nr. seks.

VM i karting

På trods af lovende indsatser for flere af de danske deltagere kommer årets VM i karting ikke til at gå over i dansk motorsportshistorie.
Bedst gik det i klassen OK Junior, hvor Jonathan Weywadt kom i mål som nr. 20 og Mathias Bjerre Jakobsen udgik. Ingen af de øvrige danskere nåede finalerne.
Læs mere på fiakarting.com


Kan Thiim og Sørensen sikre sig VM?
(Foto: Drew Gibson)

Det sker

November præges af de afsluttende runder i diverse GT og prototypemesterskaber. En række serier sluttede i den forgangne weekend, og den kommende weekend er også travlt besat, herunder afgørelsen i World Endurance Championship (WEC) og den udsatte klassiker Sebring 12 Hours i USA. Og så skal Kevin Magnussen og kolleger en tur til Tyrkiet.

Skal danskere genvinde VM?

Sidste afdeling af FIA World Endurance Championship (WEC) køres den kommende weekend på Bahrain International Circuit (Sakhir) i Golfstaten Bahrain. Og det er særdeles interessant set med danske øjne, især i GT-klasserne. Det er her Michael Christensen sammen med Kévin Estre er regerende verdensmester for Porsche i GTE Pro, men desværre kan Michael ikke længere nå at genvinde titlen. Det kan derimod DaneTrain med Marco Sørensen/Nicki Thiim (Aston Martin), der fører klassen med 15 points inden løbet. Det vil i givet fald være anden gang duoen sikrer sig mesterskabet i klassen; første gang var i 2016.

I klassen for GTE Am er den unge dansker Nicklas Nielsen og holdkammerater hos AF Corse Ferrari inden finalen på andenpladsen, kun syv points efter den førende. Nicklas & Co kan således selv afgøre mesterskabet ved at vinde klassen.

I LMP2 deltager danske High Class Racing og Anders Fjordbach ikke.

Løbet køres lørdag d. 14. november og kan følges på Eurosport 2 og TV2 Sport, samt på seriens hjemmeside fiawec.com

F1 tilbage til Tyrkiet

Den kommende weekend byder på et gensyn med Istanbul Park i Tyrkiet, der sidst lagde asfalt til et Grand Prix i 2011. Løbet er 14. afdeling af årets VM, og Kevin Magnussen er klar til start for Haas F1 Team. Lewis Hamilton er favorit til at sikre sig sit syvende mesterskab.
Læs mere på formula1.com - bemærk starttidspunkt søndag kl. 13.10 dansk tid.

Sebring 12 Hours med dansk deltagelse

Den amerikanske klassiker finder normalt sted i marts, men grundet corona er løbet i år skubbet til lørdag d. 14. november. Blandt de startende er danske Mikkel Jensen, der atter stiller til start i LMP2-klassen for Starworks Motorsport. Mikkel skal sammen med canadiske John Farano forsøge at følge op på klassesejren i Petit Le Mans sidste måned, og de får på Sebring selskab af David Heinemeier Hansson. Læs mere og følg løbet på imsa.com

Finale GT World Challenge

Finaleløbet i GT World Challenge Europe Endurance Cup (tidligere Blancpain) afvikles på den sydfranske bane Paul Ricard den kommende weekend. Blandt deltagerne er Mikkel O. Pedersen (Porsche), Nicolai Kjærgaard (Bentley), Dennis Lind (Lamborghini) og Frederik Schandorff (Lamborghini). Se mere på hjemmesiden her.

Dansker-finale i European GT4

Ligeledes på Paul Ricard er der lagt op til danskeropgør om den samlede sejr i løbsserien European GT4 Series. Bastian Buus fører inden sidste runde med 27 points foran Nicolaj Møller Madsen. Begge kører for Porsche-teamet Allied Racing med hver sin tyske makker.
Bastian debuterede den forgangne weekend i den prestigefyldte tyske Porsche Carrera Cup.
Følg med på european.gt4series.com