Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dansk sejr i Portugal: Mikkel Jensen vinder finalen i European Le Mans Series

ELMS 
02/11/20 

Triumf for den danske LMP2-stjerne Mikkel Jensen, som sammen med G-Drive Racing tog sejren i sæsonens sidste afdeling af European Le Mans Series på Portimao.
 


(Foto: Clément Marin)

Det var en lykkelig Mikkel Jensen, som sammen med teamkammeraterne Roman Rusinov og Nyck de Vries og resten af holdet bag G-Drive Racing sikrede sejren i årets sidste afdeling af European Le Mans Series på den portugisiske Portimao-bane. Det flotte resultat var mere end kærkomment efter en hård sæson, hvor holdet gentagende gange har været ramt af udfordringer.


(Foto: Clément Marin)

– Det var lige den sæsonafslutning, vi havde drømt om! Det har været et skuffende år for hele holdet. Vi har haft farten til at vinde løb, men vi har bare ikke været i stand til at nå resultatet. Dét lykkedes omsider denne weekend, og jeg er virkelig glad. Både på holdets, men også på mine egene vegne. Det er hårde tider i motorsporten, og jeg er lige nu i jobforhandlinger for næste år. Derfor har de seneste weekenders sejre samt mine præstationer generelt på Le Mans og IMSA-serien forhåbentlig styrket mine chancer for også at sidde i en hurtig racerbil i 2021, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Clément Marin)

Det var danskerens russiske teamkammerat, Roman Rusinov, der tog første stint i søndagens fire timer lange finaleløb på den portugisiske Portimao-bane. Mikkel Jensen overtog dernæst den orange Aurus #22 og returnerede til løbet på en andenplads, hvorefter han tog føringen i løbet. Danskeren lykkedes igen med at sætte løbets hurtigste omgangstid, ligesom han samlet set også sluttede som hurtigste kører.


(Foto: Clément Marin)

– Det var et fedt, men superhårdt løb, hvor det først og fremmest handlede om at bevare vores fart. Vi havde igen en hurtig bil og kunne tage føringen. Men banen var tricky, og da flere andre teams begyndte at ødelægge dækkene, satte vi tempoet lidt ned de kritiske steder på banen. Desuden blev der sendt en safetycar på banen, som ødelagde vores forspring, så jeg måtte virkelig presse på i mit sidste stint. Det var nervepirrende, men det lykkedes at få bilen over stregen som den første. Og det var lige, hvad vi havde brug for. Alle er glade. Det er fantastisk at kunne slutte året af på dén måde, når vi nu ikke var i stand til at kæmpe med om mesterskabet.


(Foto: Clément Marin)

Finalen i European Le Mans Series var ikke årets sidste opgave for Mikkel Jensen. Danskeren drager nemlig inden længe til Florida, hvor han stiller op i det udskudte 12-timersløb på Sebring sammen med amerikanske Starworks Motorsport. Den amerikanske langdistanceklassiker løber af stablen den 11.-14. november.


(Foto: Clément Marin)

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Portimão
  • 01/11/20 - Portimão - ELMS
  •