Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton igen igen

Formel 1 
01/11/20 

Drama mod slutningen af ordinært løb
Det lignede en eftermiddag som alle andre, indtil man nåede til den sidste fjerdedel. Så udløste Verstappen en SC periode og det gav lidt tiltrængt kaos. Eller var højdepunktet rent nostalgisk, med gensynet med Imola banen, som ved gud ikke altid skabte gode løb. Men sammenlignet med mange af de baner, der er kommet til siden, har Imola trods alt en sjæl!
 

Sådan efter løbet, i slutningen af de interview Paul di Resta lavede med Toto Wolff, så vi et billede af F1's problem. Mercedes teknikere, der sad ved compuerskærme i hovedkvarteret og monitorerede bilerne, der kørte rundt i italien. De bidrager ikke med noget positivt til sporten. Tværtimod. De hjælper til med, at der ikke sker noget uforudset. Som team vil man gerne slippe for det uforudsete. Som publikum vil vi gerne have de uforudsete hændelser.

Det var da også de uforudsete hændelser, der skabte løbet på Imola. Det var f.eks. Ocons exit fra løbet, hvor han parkerede ud på banen, der udløste verdens korteste virtuelle SC periode. Det betød at Lewis Hamilton lige præcis kunne smutte i pit. Allerede da han var på vej ud, sluttede den virtuelle SC. Hamilton var således den eneste der fik fordel af den. Det var ellers Bottas i den anden Mercedes, der var kommet bedst fra start, mens Hamilton var blevet passeret af Verstappen og under pres fra både den ene og den anden. Han holdt dog fast i 3. pladsen og da dem foran gik i pit blev han forfremmet til 1. pladsen. Han mente, at han kunne køre længere på dækkene end konkurrenterne og teamet lod ham gøre det. Det kom ham til gavn, da der var en virtuel SC.

Der havde også været lidt drama tidligere Stroll på første omgang slog sig på Perez og måtte en tur i pit, mens Vettel fik skubbet lidt til Magnussen. Ingen af tingene var dog brud på nogle regler. Magnussen blev længe ud inden sit stop og nåede et stykke op i pointene, men efter sit stop, røg han igen ned bagved og måtte et par omgange senere trække sig fra løbet. Vettel kom også godt med op foran - og lå på et tidspunkt på 4. pladsen, men verdens længste pitstop, sendte ham langt ned i feltet og alt det gode arbejde havde været en smule spildt.

Verstappen røg af under en nedbremsning, noget der lignede en punktering. Han holdt på kanten af en sandkasse og det udløste en rigtig SC. Sådan en samler feltet og lagde op til lidt spænding til sidst. Bilerne piskede ind i pitten, for at være klar til de sidste omgange kamp. Ude på banen forsinkede George Russell det hele ved at køre sig selv af banen, smadre flamingoskilte og ramme barrieren.

Men løbet kom i gang igen. Bottas kunne ikke gøre noget ved Hamilton, der stormede afsted mod sejren. Ricciardo holdt fast i en 3. plads, mens dagens overraskelse , russiske Kvjat kørte sit bedste løb længe og sluttede på en overraskende 4. plads efter en god duel med Leclerc. Perez prøvede at gøre ham kunsstykket efter, men formåede ikke at presse sig forbi monegaskeren. Tidligere var Perez kommet forbi en svagt kørende Albon, der i et forsøg på at forsvare sig, endte med at snurre rundt og sende sig selv ned som nummer sidst. En forlængelser ser mere og mere usandsynlig ud.

I stedet var Sainz og Norris, der blev nr. 7 og 8. De sidste sjove placeringer gik til Raikkonen og Giovinazzi, der således hentede 3 point til Alfa Romeo.

Den ensformige sæson fortsætter om to uger, med endnu et gensyn - Tyrkiet. Hold jer raske derude.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Imola
  • 01/11/20 - Imola - Formel 1 - FIA F1
  •