Det blev en succesfuld afslutning på 2020 sæsonen for Momentum Racing.
Holdet med base i Kalvehave på Møn, deltog i Grand Prix Danmark arrangement på FDM Jyllandsringen nær Silkeborg, hvor Yokohama SuperCup kørte den sidste afdeling.

Jens Kristoffersen og Oliver Rømer deltog med hver deres Seat Ibiza, hvor især mekanikerholdet på Rømers bil havde haft travlt inden weekenden.

Han blev nemlig påkørt ved det foregående arrangement, så hele bagenden på bilen skulle rettes op. Men vidste man ikke at bilen havde været skadet, kan man slet ikke se det på den, da den ligner en Ibiza, som lige er kørt ud af fabrikken.

Grand Prix Danmark arrangementet skulle have varet i tre dage, men grundet COVID-19 restriktionerne, blev arrangementet delt op, så de fleste af klasser blot havde en enkelt løbsdag, hvor de skulle deltage. Det betød, at Kristoffersen og Rømer skulle på banen hele fem gange i løbet af søndagen.

Vejrudsigten for søndagen så noget dyster ud, med mere eller mindre regn gennem dagen – og det var da også en regnvåd bane, som ventede kørerne ved 10 tiden.

Den glatte asfalt så dog ikke ud til at genere kørerne, og især Jens var lynende hurtig, da han satte hurtigste tid af alle kørere i Yokohama SuperCup. Oliver tog det lidt mere roligt, men kørte stadig nogle rigtig gode tider.

Banen var tørret lidt mere op til kvalifikationen ved middagstid, og her så det længe ud til at Kristoffersen skulle starte fra første position. Der var dog en konkurrent, som snuppede den bedste tid, på dennes allersidste omgang, men en andenplads var bestemt mere end godkendt.

Der var mere glæde at spore i teamet, da Rømer kørte 4. hurtigste tid, og de to Seat’er dermed skulle starte lige bag hinanden.

Hvad Kristoffersen havde manglet i kvalifikationen, tog han revanche i starten på heat 1. Han tog føringen i klassen, efter kun få meter, og holdt fast i denne gennem de første 5 omgange. De bagvedkørende fik dog lidt mere fart på, og derfor måtte Jens afgive to placeringer, men sluttede løbet med at køre personligt hurtigste omgang på allersidste omgang af løbet.

Rømer i den røde og hvide Ibiza med startnummer 31 tabte en enkelt placering på første omgang, men det lykkedes ham at vinde den tilbage, og krydse målstregen som firer.

Heat 2 skulle køres kort tid efter, hvor Kristoffersen igen skulle starte treer, men hurtigt kom op på andenpladsen. Den forsvarede han gennem flere omgange, men endte med at måtte krydse målstregen på 3. pladsen. Men stadigvæk godkendt i den 11-bils store felt.

Rømer havde et løb med masse af kampe, hvor 4., 5. og 6. pladsen sjældent var adskilt af mere end få sekunder. Så det var med at finde den rigtige kombination af at presse den forankørende, samtidig med at forsvare sig overfor manden på 6. pladsen. Efter 11 intense omgang sluttede Oliver på en 5. plads, men han havde egentlig haft farten til at kunne slutte firer.

Sæsonens sidste løb skulle først køres 16.50, på søndagen hvor sommertiden netop var ophørt. Det kombineret med en overskyet himmel, gjorde at tusmørket grænsede til aftenmørke.

Mekanikerne på Rømers bil ville prøve et helt nyt setup af i det sidste heat, og om det var det, eller de lidt friskere, unge øjne som gjorde udslaget er svært at sige, men Oliver skød i hvert fald frem fra 4. startposition, til allerede at indtage 3. pladsen på første omgang, som han holdt fast i gennem alle 12 omgange af løbet – for øvrigt skarpt forfulgt af Kristoffersen, som lå firer gennem hele løbet. De to biler var kun adskilt, når der enten skulle overhales langsommere biler, eller når nogle af de hurtigere biler, som Yokohama SuperCup delte asfalt med, skulle overhale med en omgang.

Så søndag aften kunne Momentum Racing glæde sig over at have stået på podiet i alle tre heats.

Glæden blev ikke mindre, da slutstillingen i mesterskabet blev offentliggjort. Jens Kristoffersen sluttede på en samlet 4. plads, mens Oliver Rømer sluttede 6’er – og det vel og mærke i debutsæsonen i bilerne.

Teamet har fået en masse uvurdelig erfaring kørt ind på kontoen, i både varme sommertemperaturer, lidt køligere efterårs temperaturer, og ikke mindst både tør og våd asfalt.

Al den viden kan holdet nu arbejde videre med henover vinteren, forud for 2021, som kommer til at stå på mere Yokohama SuperCup.

Der skal lyde en stor tak til alle dem som har støttet op omkring holdet gennem 2020 sæsonen, også selvom det ikke har været muligt at være i helt så tæt kontakt under løbsweekenderne, da det ikke har været muligt at tage tilskuere med ind på banerne.

Alt dette bliver der forhåbentlig lavet om på, inden den nye sæson formentlig starter i april eller maj måned.