Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Michael Christensens skuffende sæson fortsatte

GT World Challenge
Endurance 

26/10/20 

Michael Christensens skuffende 2020 sæson fortsatte ved weekendens 24 timers løb på Spa. Michael Christensen havde håbet på, at få rettet op på sæsonens skuffende resultater, der kun har budt på en enkelt sejr, i en VM afdeling på Spa. Mange racerkørere drømmer om, at sejre i en officiel VM afdeling, men efter en sæson der i 2019 gav en VM titel, en sejr ved 24 timers løbet på Spa og titlen som Årets Bilsportskører i Danmark, så har 2020 slet ikke levet op til forventningerne for Michael Christensen. Årets 24 timers løb på Spa blev ingen undtagelse.
 

Michael Christensen leverede igen fantastisk kørsel, men sammen med holdkammeraterne Kevin Estre og Richard Lietz, måtte han acceptere, at en natlig reparation kostede seks omgange i pit og dermed var muligheden for sejr forduftet.

Michael Christensen startede 24 timers løbet fra niende startposition i årets stærkeste GT3 felt på hele 56 biler. I sin Porsche 911 GT3-R fra KCMG leverede Christensen et fantastisk første stint, hvor han efter mange hårrejsende og tætte dueller i det store felt kunne levere bilen til holdkammeraten på en sjetteplads. Da Michael Christensen først på aftenen igen kom i bilen til et dobbeltstint, leverede han igen stærk kørsel og indhentede den førende Lamborghini. Inden Christensen kom i bilen havde teamet dog fået en advarsel for "track limits" og efter at have presset Lamborghinien over en længere periode, fik Christensen en drive through straf, der kostede omkring 50 sekunder. Christensen var stærkt utilfreds med straffen, men holdt hovedet koldt og sammen med holdkammeraterne arbejdede de sig tilbage mod fronten, da bilen efter midnat fik ødelagt et hjulophæng, hvilket kostede seks omgang i pit og satte holdet ud af kampen om sejren.

"Jeg er dybt skuffet og træt af det hele" fortalte Michael Christensen efter løbet. "Man kan ikke sætte en finger på vores indsats, men uheldene bliver ved at forfølge os. For det første fatter jeg slet ikke den straf, vi får. Jeg kørte nøjagtig som de øvrige biler omkring mig og så får jeg en straf for ikke at have overholdt track limits. Jeg var virkelig rasende, men der er intet man kan gøre, men blot forsøge at holde hovedet koldt. Senere bliver et hjul monteret skævt, hvilket forårsager skader på vores hjulophæng, der skal skiftes. Det er desværre det, der kan ske. Vi er et team og fejl opstår, men jeg må indrømme, at jeg er ved at være rigtig træt af alle de uheld vi har været udsat for. Indtil da havde det været et fantastisk racerløb, med nogle virkelig fede dueller og vi fik vist, at vi havde en reel chance for at gentage sidste års sejr. Men med de seks omgange i pit forsvandt den mulighed".

Næste løb for Michael Christensen er sidste afdeling af VM, der afvikles i Bahrain lørdag den 14. november.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •