Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Lamborghini Super Trofeo

Noah Watt på podiet i Spa debut

Lamborghini
Super Trofeo 

26/10/20 

Noah Watt var for 14 dage siden, i sit første Lamborghini Super Trofeo løb nogensinde, faktisk tæt på en historisk sejr, men en drive-through straf satte en stopper for den helt store triumf.
Denne gang gik det løs på Spa Francorchamps i forbindelse med 24-timers løbet for GT3 biler.
 

Fredagens løb blev en super succes for Noah. Parret Balthasar/Watt startede i 4. position og der var forhåbninger om en podieplads.

Noah havde aldrig kørt på banen før, men han havde hurtigt fundet farten rundt på den krævende bane.

Løbet blev kørt under vanskelige forhold på en regnvåd bane, så det var om at holde tungen lige i munden. På sidste omgang blev der udkæmpet en drabelig 3-vejs duel om de sidste to pladser på podiet. Noah lå på 3. pladsen, og blev ned ad langsiden med 270 km/t forsøgt presset ud i græsset. Det betød at han kortvarigt var nede på 4. pladsen, men det var ikke noget Noah Watt mente skulle vare ved.


(Foto: Leipert Motorsport)

For enden af langsiden tog han den lange vej uden om sin konkurrent, som igen forsøgte at presse Spa debutanten. Noah var derfor nødsaget til at køre hårdt henover curben, men holdt godt fast i roret og da de to biler ramte hinanden var det retfærdigvis konkurrenten som trak det korte strå.

Noah krydsede derfor målstregen som 3’er og kom på podiet, og der var helt fortjent meget stor ros fra teamet.


(Foto: Leipert Motorsport)

Succesen fortsatte i løb 2
Lørdag gik det løs med løb 2, og her skulle Noah starte i 6. position. Han faldt en plads tilbage i starten, men kom hurtigt forbi fredagens vinder, Kevin Gilardoni, og satte kursen efter de foranliggende. Blot en omgang senere satte Noah en flot overhaling ind, og kom forbi to konkurrenter, ud af banen første hårnålesving.

Sigtekornet var nu sat ind på 3. pladsen og der blev kørt hurtige omgange, også selvom det var Noahs første gang i tørvejr. Bedst som den foranliggende kørers forspring var reduceret, kom der safetycar på banen, og så begyndte balladen. De forreste placerede kørere var nået forbi pitten, men de bagerste nåede ind og skifte kører med det samme. Det betød at en noget langsom amatørkører pludselig førte løbet, som stadig var bag safetycar.

Stort uheld stoppede løbet
Bedst som alle biler havde pittet og skiftet kører forlod safetycar banen, og så blev det hele endnu værre. Tre biler pressede hinanden på langsiden, og så gik det helt galt. En af bilerne ramte autoværnet hårdt og blev slynget tilbage på banen i stumper og stykker. Heldigvis kom køreren ikke slemt til skade, men bilen var ikke meget værd.

Løbet blev afbrudt og Noah sluttede endnu engang 3’er i pro-klassen.

Alt i alt en fantastisk debut på verdens fedeste racerbane.

Noah Watt Racing


Læs mere om:
  • Noah Watt
  • Spa-Francorchamps
  • 24/10/20 - Spa-Francorchamps - Lamborghini Super Trofeo
  •