Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Dennis Lind skuffet efter dramatisk Spa-exit

GT World Challenge
Endurance 

26/10/20 

Et voldsomt crash sendte den danske Lamborghini-fabrikskører Dennis Lind ud af årets udgave af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps. Danskeren førte løbet, da det gik galt.
 


(Foto: SRO Media)

GT World Challenge-sæsonen har ikke været nem for Dennis Lind, Andrea Caldarelli og Marco Mapelli, men i weekendens 24-timersløb på Spa-Francorchamps så det endelig ud til, at de tre Lamborghini-fabrikskørere fra FFF Racing Team var på vej til den længe ventede sejr.


(Foto: SRO Media)

Dét skyldtes ikke mindst Dennis Lind, som var flyvende fra start, hvor han i løbet af sine to indledende stints formåede at køre holdets Lamborghini Huracán #63 op fra en ottende- til en andenplads. Herefter gav danskeren bilen videre til sin teamkammerat, som returnerede til løbet på en førsteplads efter et effektivt pitstop.


(Foto: SRO Media)

Generelt lykkedes det for Lind, Caldarelli og Mapelli at dominere det benhårde GT3-felt i de fleste af løbets timer. Et løb, som var præget af en del ulykker, full-yellows og safetycar-perioder – især, da skyerne åbnede sig lørdag aften og regnen begyndte at vælte ned over den belgiske racerbane. Lidt over klokken 8.00 søndag morgen gik det imidlertid galt for trekløveret, da Dennis Lind ramte curben uheldigt i det lynhurtige Raidillon-sving, mistede kontrollen og ramte barrieren med så svære skader til følge, at han måtte parkere racerbilen. Danskeren førte på dette tidspunkt 24-timersløbet.


(Foto: SRO Media)

– Sådan én tager tid at komme sig over. Jeg er utrolig ærgerlig og ked af det på hele teamets vegne. Fysisk har jeg det okay. Det var et ret voldsomt crash på et sted, hvor det går sindssygt stærkt. Jeg er heldigvis ikke så øm, hvilket siger noget om, hvor sikre racerbilerne er i dag. Men vi tabte det hele på gulvet, især fordi vinderen af løbet endte med at være netop dén bil, som vi kæmpede imod. Vi havde en virkelig en stærk bil denne weekend, strategien var god, og crewet var effektive i pitlane. Vi førte løbet i mange tinger og havde en virkelig god chance for at køre den hjem. Det er virkelig ærgerligt, lyder det fra Dennis Lind.


(Foto: SRO Media)

– Vi kæmper i en verden, hvor det kun er resultaterne, som tæller. Denne sæson har ikke været god for mig, og det skaber et ekstra hårdt pres. Udover at være et af de mest betydningsfulde GT3-løb, så var Spa-løbet også en af mine sidste muligheder for at vise resultater i min nuværende kontrakt med Lamborghini, inden vi begynder nye forhandlinger. Umiddelbart håber jeg, at man fokuserer på performance i stedet for uheld, for performancemæssigt var det vores løb og vores sejr. Jeg håber på, at vi får mulighed for at tage revanche i finalen i næste måned.


(Foto: SRO Media)

Dennis Lind, Andrea Caldarelli og Marco Mapelli mødes igen, når fjerde og sidste afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup afvikles på en sydfranske Paul Ricard-bane den 13.-15. november.

Dennis Lind Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •