Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Endurance

Frederik Schandorff overtog mesterskabsføring trods crash i 24-timersløb

GT World Challenge
Endurance 

26/10/20 

Den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff måtte udgå fra 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, men nåede alligevel at overtage mesterskabsføringen i Silver Cup-klassen.
 


(Foto: Frederik Schandorff Racing)

Alt kan ske i et 24-timersløb. Det erfarede den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff på den dårlige måde, da han sammen med Barwell-teamet måtte udgå fra weekendens 24-timersløb på Spa-Francorchamps efter en ellers overlegen føring i Silver Cup-klassen.

Det var teamkammeraten Alex MacDowall, som var bag rattet i teamets Lamborghini Huracán #78 søndag morgen, da tre havarerede biler pludselig stod på tværs på banen. Briten havde ingen chance for at undvige, og skaderne på bilen var så omfattende, at den blev kørt direkte til parkeringspladsen for udgåede racerbiler.


(Foto: Frederik Schandorff Racing)

– Det er så frustrerende. Man har virkelig været hele følelsesregistreret igennem denne weekend. Vi har skabt os en suveræn føring Silver Cup-klassen, og så vender det hele bare på et splitsekund. Tre biler spinner rundt og holder stille på banen, og Alex (MacDowall, red.) har ingen chance for at reagere. Heldigvis er alle kørere, som var involveret, okay. Men det ændrer ikke på, at vi mistede det hele i et løb, som vi havde alle muligheder for at vinde, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Frederik Schandorff Racing)

Det var Frederik Schandorff, som startede løbet fra en sjetteplads i Silver Cup-klassen efter en knap så vellykket kvalifikation fredag. Danskeren var dog positiv inden løbsstarten, og allerede inden for den første time havde Schandorff – til TV-kommentatorernes store begejstring – erobret føringen i klassen. Kort før teamet måtte trække sig grundet sammenstødet søndag morgen, havde den sorte Lamborghini skabt et forspring på to omgange ned til den nærmeste konkurrent i klassen.


(Foto: Frederik Schandorff Racing)

– På den positive side fik vi sikret så mange point efter henholdsvis seks og 12 timer, at vi var i stand til at overtage føringen i mesterskabet. Dét giver os et godt udgangspunkt for sæsonfinalen på Paul Ricard i næste måned. Det havde været fantastisk at vinde 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, men nu ser vi fremad og har naturligvis øjnene rettet mod mesterskabstitlen.


(Foto: Frederik Schandorff Racing)

Næste opgave for Frederik Schandorff, Patrick Kujala og Alex MacDowall er således finalen i GT World Challenge Europe Endurance Cup, som afvikles den 13.-15. november på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Frederik Schandorff Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Spa-Francorchamps
  • 25/10/20 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •      ASETEK SIMSPORTS