Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rasmus og Heidi vandt DM-guld for tredje år i træk

DM Rally 
26/10/20 

R2-mestrene Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen triumferede i årets DM-finale på Djursland
Om der findes fortilfælde i dansk rallyhistorie eller ej, så er det i alle tilfælde usædvanligt, at det samme hold vinder tre danske rallymesterskaber i træk, men dét er netop, hvad de seneste to års guldvindere i R2-klassen, Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen, Stenløse/Egtved, gjorde i dette års finalerunde på Djursland.
 


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen sikrede sig i deres Peugeot 208 R2 for tredje gang DM-guld i rally
(Foto: specialpress@gmail.com)

De sluttede i deres klasse på andenpladsen i weekendens Djurs Rally, som havde ni hastighedsprøver med en samlet længde på godt 114 kilometer. - Vi er fint tilfredse med andenpladsen i slutrunden, for i det samlede pointregnskab slutter vi i vores Peugeot 208 R2 med 93 point foran Kasper Nyman og Claus Kammersgaard i Skoda Fabia R2 på andenpladsen med 67 point og Frank Nielsen og Per Brodersen i Citroën C2 R2 Max med 52 point. Anders Rygaard og Mathias A. Bøgeholm i Opel Adam R2 var oppe på en samlet andenplads, men udgik i finalen og måtte dermed se Kasper og Frank rykke forbi, fastslog trippelvinderen Rasmus Sørensen efterfølgende.


Danske rallymestre i R2-klassen for tredje år i træk: Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen - en usædvanlig præstation
(Foto: specialpress@gmail.com)

En svær start, men den bedste sejr
Han og co-driver Heidi Knudsen var bagefter enige om, at sejren som sikrede dem DM-guld for tredje år i træk, er den bedste af de tre. Også fordi DM-turneringen havde været så kompakt og stillet store krav til koncentrationen - hele tiden og hele vejen.


(Foto: specialpress@gmail.com)

Nerverne var anspændte til det sidste, for kampen i R2-klassen var året igennem tæt, og med kun fire DM-runder, skulle der kun et enkelt uheld til for at ødelægge chancerne i det samlede opgør. Men med to klassesejre, en andenplads og fjerdeplads samt gode powerstage-point fra alle fire rallyer, træk de seneste to års guldvindere det længste strå i opgøret.


(Foto: specialpress@gmail.com)

- Der var ikke plads til svipsere i en klasse med mange hurtige konkurrenter omkring os, så vi var enig om i finalen at holde hovedet koldt og køre forsigtigt, så bilen kunne holde hele vejen til mål. Dagens første prøve blev ikke god, fordi vi på grund af en anden deltagers uheld måtte holde og vente i 20 minutter på at blive startet. Vi startede derfor på dæk, som både var blevet kolde og desuden var for hårde i forhold til den regn, som i ventetiden faldt på vejen, forklarede Rasmus Sørensen videre og tilføjede:
- I løbet af de første tre prøver var vi nede og vende på syvendepladsen, men var dog oppe som nummer fire, inden vi kørte til den første servicepause og fik blødere dæk på. Samtidigt tørrede vejene op, og så gik det stærkt med at få indhentet de andre. Vi var lidt ude at hænge et par steder og havde en lille ”kunstpause“ på powerstagen, men slap dog igennem med maksimum bonuspoint. Så det blev en god dag for Rasmus Sørensen Motorsport!


Guldvinderne Sørensen & Knudsen gav konkurrenterne baghjul
(Foto: specialpress@gmail.com)

Guldvinderne satser på at afslutte sæsonen med finalen i rallysprintturneringen Yokohamamesterskabet 2020 den 7. november.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Randers
  • 24/10/20 - Randers - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: