Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton sejrer i Portugal

Formel 1 
25/10/20 

Underholdende eftermiddag
Det mest opløftende ved løbet i Portugal var de alt for få omgange Carlos Sainz tilbragte i front. Løbet var mildt underholdende, mest i starten, men mod slutningen faldt alting tilbage til det, det plejer at være.
 

Der var lidt fugt i luften og på banen, da Det Portugisiske Grand Prix kom i gang. Bottas startede dårligt men formåede alligevel at komme i front. Verstappen og Perez ramlede let sammen og det sendte Perez en tur i pit. McLaren bilerne var stærke i under de betingelser, og Sainz smuttede forbi både Hamilton og Bottas og kom i front for løbet. Lidt længere nede lavede Raikkonen en fantastisk start og lagde pres på de forreste. Der var lagt op til et spændende løb.

Desværre tørrede banen og alting blev normalt igen. Mercedes racerne kom foran Sainz, Raikkonen faldt bagud og alt endte som det plejede. Et stykke tid var Bottas forrest, men som vanligt kan han ikke holde Hamilton bag sig. Man begynder at overveje om det er noget psykisk - om han ikke selv tror på, at han kan slå Hamilton på lige vilkår. Overhalingen der sendte Hamilton i front var en understregning af hvor kikset DRS egentlig er. I stedet for at køre side om side og overhale igennem svinget, trillede Hamilton bare forbi på langsiden.

Verstappen blev som forventet nr. 3. Til sammenligning endte Albon på en 12. plads. At Red Bull kigger efter alternative løsninger er ret forståeligt. Enten er bilen faktisk ikke bedre end Albon præsterer, og så er Verstappen et geni der kan vride præstationer ud ad ingenting. Alternativt er bilen sådan omkring så god, som Verstappen præsterer - mens Albon i den grad underpræsterer. Sandheden er nok tættest på det sidste. Det er muligt, at Verstappen gør bilen bedre en den er, men næppe så meget bedre.

Det lyder aparte, at skulle sige at Ferrari havde en god dag, når Leclerc sluttede på 4. pladsen og Vettel på 10. pladsen. Men i år er det en god dag for Ferrari når begge biler kommer i top ti og en rigtig god dag, hvis den ene endda kommer i top fem! Leclerc har konstant været bedre en Vettel i år, men det skal man nok ikke lægge for meget i. Leclerc er på vej op i verdenen og er stadig sulten. For Vettel er det nok ret ligegyldigt om han bliver nr. 5 eller 8 i VM. Der skal meget til at man bliver træt af, at vinde, men når man har prøvet at vinde, bliver man hurtigere træt af at skulle slås for en 7. plads.

Pierre Gasly havde en god dag, flere spændende dueller og en 5. plads i Alpha Tauri. Franskmanden har haft en god sæson, men virker ikke til at være en mulighed som afløser for en skuffende Albon. Måske er det meget godt, franskmanden virker til at trives hvor han er og teamet er lidt blevet hans. Kvjat i den anden Alpha Tauri gør mest opmærksom på, hvorfor han i sin faktisk røg ud af sporten.

Efter sin fantastiske start, må det være lidt skuffende for Sainz at ende på 6. pladsen. Før løbet ville det have været en mere end godkendt præstation - og det var det sådan set også. Det er bare sjovere at være med i front. Norris præsterede også godt i starten og lå længe på 4. pladsen, men endte helt uden for pointene, men det var ret uforskyldt.

7. pladsen fik Perez, efter at have fået ødelagt sin strategi på første omgang, af det uheldige sammenstød med Verstappen. Han kom dog stærkt igen og lå på et tidspunkt et pladser længere fremme, men slidte dæk kostede et par pladser mod slutningen. Hans teamkammeat, Lance Stroll, har også en masse at glæde sig over. For på trods af dagens elendige præstation, så er han på ingen måder i fare for at miste sin plads i teamet. Stroll svinger mellem at være overraskende og totalt pinlig - og alt der imellem. Ret ustabil i sine præstationer. I dag blev han straffet for gentagne gange at køre uden for banens grænser - og for at ramle sammen med Norris i et over-optimistisk overhalingsforsøg. Ud af ingenting prøver han at komme forbi på ydersiden gennem et sving - en tåbelig manøvre, hvor begge kørere slap nådigt.

På 8. og 9. pladsen kom de to Renault racere, med Ocon forrest. Mens Ricciardo haft haft en fin sæson og altid været klar på en indsats har Ocon stået noget mere i skyggen. Han virker ikke længere som det her superlovende talent, han var for nogle år siden, mere som en habil midtfeltsfræser.

Det var fornøjeligt at være en tur tilbage i Portugal, løbet startede godt, men blev så, som F1 løb i øjeblikket nu engang bliver.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Portimão
  • 25/10/20 - Portimão - Formel 1 - FIA F1
  •