Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Karting-danmarksmestrene fundet i Rødby

Go Kart 
21/09/20 

DM-medaljerne skulle finde sine ejermænd på en solbeskinnet Rødby Karting Ring søndag. Det stadigt nye anlæg ved Rødby Færgehavn lagde asfalt til det, der i den nuværende situation i Danmark ser ud til at blive eneste løbsweekend i Dansk Super Kart-regi.
 

Det var muligvis de udsigter, der havde fået kartingkørerne til at give så stor opbakning denne septemberweekend. Særligt de større klasser havde endda meget store og stærke felter, og der blev budt på masser af godt race under de særlige forhold, Rødby Go Kart Klub måtte arrangere efter. Alt blev dog godkendt af myndighederne lørdag.

I DIF-DM-klasserne KZ2 og OK var der hhv. 19 og 25 kørere. I KZ2, klassen for gearkarter, var det en stærkt kørende Lasse Karlshøj, der kunne forsvare mesterskabet med succes, også selvom Rasmus Haugaard bød på god kamp og tog starten. Thomas Hamann Dam sluttede treer og tog dermed bronzemedaljen i DIF-DM.

I OK-klassen var der, ligesom i OK Junior, flere navne, der normalt er at finde på startlisterne i udlandet med i feltet. I front i finalen var RS Competition-kørerne Mikkel Højgaard Petersen og Bastian Buus. Det var dog Petersen i #51, der stak af fra start og en Bastian Buus, der for en bemærkning var vendt tilbage til gokarten midt i sit succesfulde GT-eventyr, der var i den jagtende position. Bedste omgangstid og et hul til Mikkel foran, der blev mindre og mindre, var dog ikke nok, og Buus måtte tage til takke med DIF-sølvet efter Mikkel Højgaard Petersen. Bronzen tog Alexander Hartvig sig af.

I OK Junior var der kamp ned gennem feltet, men helt i front var det David Walther, der efter kamp med Valdemar Aggerholm Kasting kunne hive den gyldne medalje med hjem. Kasting sluttede 0,4 sekunder efter, og lidt længere tilbage var FIA Karting Academy Trophy-køreren Jonathan Weywadt, der kæmpede sig frem i feltet til nederste podietrin.

I klasserne for de mindste kørere, Cadett Junior og Cadett Mini, var fremmødet desværre lidt mindre. Ikke mindre fortjent var dog medaljerne for toppen af kørerne, hvor det i Cadett Junior var Romeo Haagh der vandt foran Philip Engbæk og August Stensholm. I Cadett Mini tog Nicolaj Mathiasen øverste trin på podiet foran Matteis Stigsen og Mika Rünitz.

Løbene vises løbende på tv-kanalen SPORT Live.

Se finaleresultaterne fra DIF DM 2020 i karting her

Se alle resultater fra DM og DIF DM i Rødby 2020 her.


Læs mere om:
  • Rødby Karting Ring
  •